Ημερίδα για τα παράκτια υπόγεια ύδατα της Ηπείρου

on .

APOKENTROMENH PERIFEREIA HPEIROY

Eνημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό έργο SUSWATER «A common cross border strategy for the prevention of Sea water intrusion in coastal aquifers and the integrated management of their adjacent ecosystems» στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.

Η ημερίδα θα γίνει τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, ώρες 17:30 - 20:00, στo Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι εργασίες και οι τεχνικές μελέτες που υλοποιήθηκαν, το σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής των υπογείων υδάτων και τα κύρια αποτελέσματα - οφέλη του έργου.  Το έργο «SUSWATER» στοχεύει στη βιώσιμη και ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων υπόγειων υδατικών πόρων και στην προστασία των παρακείμενων παράκτιων και αγροτικών οικοσυστημάτων, μέσω της συντονισμένης συνεργασίας και της ανάπτυξης κοινής προσέγγισης και εργαλείων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία. 

Θα χαιρετίσει ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δρ. Σεραφείμ Λιάπης και θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από τους Σεραφείμ Τσιπέλη, Προϊστάμενο Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου, Άννα - Μαρία Καφεντζάκη, MSC, Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Management Assistant HYPERCO S.A., Ελένη Αρβανιτάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Παρακολούθησης και Προστασίας Υδατικών Πόρων της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου και Eμμανουήλ Πατεράκη, Προϊστάμενο Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου.