Ικανοποιημένοι οι επισκέπτες από τη φιλοξενία στην Ήπειρο

on .

PARGA 1 

Η επιτυχία μίας περιοχής στον τομέα του τουρισμού δεν κρίνεται μόνο από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που θα καταφέρει να προσελκύσει, αλλά και από τις εντυπώσεις που εκείνοι θα αποκομίσουν και τον βαθμό ικανοποίησής τους από τη φιλοξενία που θα απολαύσουν.

Στον συγκεκριμένο τομέα η περιοχή μας πηγαίνει πολύ καλά φέτος, καταγράφοντας αρκετές πρωτιές σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας με βάση τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Μάλιστα, διατηρεί τη θέση αυτή, με μικρή υποχώρηση και για τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, ο οποίος, λόγω καλού καιρού, ήταν ευνοϊκός γενικότερα για τον τουριστικό κλάδο. Πρωτιά με βαθμό ικανοποίησης 91% καταγράφει εξάλλου η Ήπειρος για όλο το πρώτο ενιάμηνο της χρονιάς, ανταγωνιζόμενη δημοφιλέστερους προορισμούς όπως οι Κυκλάδες. Ωστόσο, περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, ειδικά σε κατηγορίες όπως η σχέση ποιότητας – τιμής και η εξυπηρέτηση.

 Οι κατηγορίες

Στην κατηγορία σχέση ποιότητας - τιμής η περιοχή μας είναι τέταρτη. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 95% και στη δεύτερη η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα με 91% αντίστοιχα. Ακολουθούν η Ήπειρος και η Στερεά Ελλάδα με 88% αντίστοιχα, η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία με 85% αντίστοιχα και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 84%. Την τελευταία θέση καταλαμβάνει η Αττική με 80%. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοσή της.

Όσον αφορά στην κατηγορία δωματίου, η Ήπειρος είναι στην πρώτη θέση με ποσοστό 93%. Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 87%, η Αττική και η Πελοπόννησος με 86% αντίστοιχα, η Δυτική Ελλάδα με 84% και η Ανατ. Μακεδονία και Θράκη με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Στερεά Ελλάδα με 79%.

Στη  κατηγορία της εξυπηρέτησης μπροστά περνούν η Δυτική Ελλάδα και η Θεσσαλία με 96% και ακολουθούν στη δεύτερη θέση η Ανατ. Μακεδονία και Θράκη, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία με 94% αντίστοιχα. Έπονται η Πελοπόννησος με 93% και η Κεντρική Μακεδονία με 91%, η Στερεά Ελλάδα με 88% και τελευταία είναι η Αττική με 85%.

Αναφορικά με το δείκτη ικανοποίησης για την καθαριότητα, η Ήπειρος είναι στην πρώτη θέση με 93%, ακολουθούμενη από τη Στερεά Ελλάδα με 91% και τη Δυτική Ελλάδα με 90%. Έπονται η Πελοπόννησος με 89%, η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία με 87%, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Ανατ. Μακεδονία και Θράκη με 81%.

Τέλος, σχετικά με την τοποθεσία, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 99%, στη δεύτερη η Ανατ. Μακεδονία και Θράκη και η Ήπειρος με 95%, ενώ ακολουθούν η Δυτική Ελλάδα με 92%, η Πελοπόννησος με 91%, η Αττική με 90%, η Στερεά Ελλάδα με 89%, η Δυτική Μακεδονία με 87% και η Κεντρική Μακεδονία με 86%.