Βαρύς ο φόρος αίματος στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου

on .

TROXAIO FANARIA SPASMENA

Πέντε νεκροί και 13 τραυματίες ήταν ο θλιβερός απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων για τον Οκτώβριο στους δρόμους της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., τον περασμένο μήνα, στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου σημειώθηκαν 15 τροχαία ατυχήματα (όπως και το 2022). Ειδικότερα, σημειώθηκαν: 

-5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όπως και το 2022)

-κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2022). 

- 10 τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2022)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: • Υπερβολική ταχύτητα • Παραβίαση προτεραιότητας • Παραβίαση σήμανσης.

Βεβαιώθηκαν 5.710 παραβάσεις 

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 5.710 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.485 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 325 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 261 για μη χρήση κράνους, 179 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 122 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό, 67 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), 64 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 6 για φθαρμένα ελαστικά. Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 137 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 48 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 935 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.