Επιστημονικό συμπόσιο για τον αείμνηστο Κώστα Κόμη

on .

SYMPOSIO KOMHS

• Αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κώστα Κόμη είναι το επιστημονικό συμπόσιο που διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας αύριο, Παρασκευή και μεθαύριο, Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας».

Στο συμπόσιο θα λάβουν μέρος 25 σύνεδροι, ερευνητές και ερευνήτριες ιστορίας, παλιοί φοιτητές, συνάδελφοι και συνεργάτες του Κώστα Κόμη από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, και άλλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Σε αυτό θα παρουσιαστεί διεξοδικά το επιστημονικό και διδακτικό του έργο, καθώς και νέες έρευνες στα πεδία της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής ιστορίας και της ιστορικής δημογραφίας από την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα. Αύριο, οι συνεδρίες θα γίνουν ώρες 14:00 - 19:45 και το Σάββατο ώρες 09:00 - 13:45.

Την οργανωτική επιτροπή του συμποσίου απαρτίζουν οΙ Νίκος Αναστασόπουλος, επίκ. καθηγητής, Άννα Μαχαιρά, αναπλ. καθηγήτρια, Γιώργος Νικολάου, αφ. Αναπληρωτής καθηγητής, και Λήδα Παπαστεφανάκη, καθηγήτρια.