Πολλοί Γιαννιώτες στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό

on .

DIADHLOSH PALAISTINH

• Με το σύνθημα «λευτεριά στην Παλαιστίνη» εκατοντάδες Γιαννιώτες όλων των ηλικιών διαδήλωσαν το μεσημέρι της Κυριακής στους δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στο άκουσμα της είδησης ότι κλιμακώνεται η χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα με θύματα χιλιάδες παλαιστίνιους, ανάμεσά τους πολλά αθώα παιδιά.

Η συγκέντρωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον Χάλεντ Καμπάνη, παλαιστίνιο ορθοπεδικό γιατρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο οποίος αναφέρθηκε στην ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη εδώ και 75 χρόνια. Στη συνέχεια διαβάστηκε το μήνυμα της γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Νίκο Έξαρχο πρόεδρο του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος επεσήμανε ότι ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει η σφαγή και ο πόλεμος στην Παλαιστίνη είναι η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Ακολούθησε μία συγκλονιστική διαδήλωση. Στην κεφαλή της πορείας μέλη συνδικάτων μαζί με μετανάστες εργάτες από την Μέση Ανατολή, ανάμεσα στους οποίους και από την Παλαιστίνη κρατώντας μία μεγάλη παλαιστινιακή σημαία διέσχισαν τους δρόμους παραλίμνιας περιοχής. 

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου αύριο, Τετάρτη για την προετοιμασία του εορτασμού του Πολυτεχνείου.