Στις 6 Νοεμβρίου οι αποφάσεις για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ιωαννιτών

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με την συγχώνευση ή μη των Νομικών Προσώπων όπως προβλέπεται από το νέο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την χθεσινή πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα των Νομικών Προσώπων τέθηκε απ’ όλες τις παρατάξεις.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου πρότεινε μονοθεματική συνεδρίαση στις 6 Νοεμβρίου ώστε όλες οι παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της Δημοτικής Αρχής, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας των τεσσάρων Νομικών Προσώπων ή την συγχώνευσή τους με τον Δήμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την περίπτωση που επιλεγεί η συνέχιση αυτόνομης λειτουργίας θα πρέπει να κατατεθεί αιτιολογημένη και στοιχειοθετημένη απόφαση του σώματος στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα λάβει την οριστική απόφαση.

Απ’ όλες τις παρατάξεις τέθηκαν αρκετοί προβληματισμοί για την σκοπιμότητα του συγκεκριμένου νομοθετήματος, όπως και για τις ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει το Υπουργείο.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ανέφερε ότι από τον ίδιο το νόμο δεν γίνεται αντιληπτό πως ακριβώς θα βελτιωθεί η λειτουργία του Δήμου και των νομικών προσώπων, ενώ σημείωσε ότι η διαδικασία μετάβασης θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Έκανε γνωστό ότι θέση της παράταξής του είναι να μην υπάρξει κατάργηση κανενός νομικού προσώπου.

Στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση που έγινε κατατέθηκαν και οι προβληματισμοί του σωματείου εργαζομένων από την Πρόεδρό του Τίνα Ζέκα.