Δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο σε μαθηματικά και γλώσσα από το 2024

on .

THLEKPAIDEYSH 2

• Σημαντικές ψηφιακές τομές στην εκπαίδευση ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει στο τιμόνι του τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο για να τις προωθήσει. 

Ο λόγος για τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων για την παιδεία που παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης. Μεταξύ αυτών και η ενισχυτική διδασκαλία μέσω κινητού, το «Ψηφιακό Φροντιστήριο», που ήδη ετοιμάζεται για να ξεκινήσει τη λειτουργία από τη νέα χρονιά, όπως ανέφερε ο Κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στην αρχική του εφαρμογή, σύμφωνα με τον υπουργό,  θα περιλαμβάνει τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά και θα προσφέρεται απολύτως δωρεάν σε όλους τους μαθητές, που είτε είναι δύσκολο να μετακινούνται από τις περιοχές που ζουν προς άλλες με φροντιστηριακές διευκολύνσεις, είτε χάνουν ένα μάθημα και θέλουν να αναπληρώσουν την ύλη.

Πλατφόρμα για σχολική βία

Αναφερόμενος στα αυξημένα περιστατικά σχολικής βίας τόνισε πως «χρειάζεται να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να σπάσει αυτό το απόστημα» και έκανε γνωστό ότι εντός Νοεμβρίου θα είναι έτοιμη μια πλατφόρμα που θα επιτρέπει στα παιδιά να μιλάνε ανώνυμα και να καταγγέλλουν περιστατικά βίας στα σχολεία ή και έξω από αυτά.

Για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Παράλληλα, επανέλαβε την σταθερή απόφαση της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να έχει ολοκληρωθεί «έως το τέλος του χρόνου η απαραίτητη κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση της νέας πραγματικότητα στα ΑΕΙ με τις συνεργασίες του δημόσιου πανεπιστήμιου με κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια άλλων χωρών».