Είτε η Περιφέρεια, είτε ο ΦΟΔΣΑ… όλοι εμείς θα πληρώσουμε το πρόστιμο των 2,5 εκατ. ευρώ!

on .

ERGOSTASIO APORRIMMATON MONADA ASA 3 17 9 19

• Μόλις χθες έγραφε ο «Π.Λ.» για τα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί στην Περιφέρεια Ηπείρου την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, η οποία λήγει τέλος Δεκεμβρίου, με αφορμή ερώτηση που κατάθεσε η υπό τον Γ. Ζάψα περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών». Και χθες είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι το Εφετείο απέρριψε την προσφυγή της Περιφέρειας για το πρόστιμο των 2,5 εκατ. ευρώ που της είχε επιδικάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο και αφορούσε διαμάχη με την «Αειφορική Ηπείρου», θυγατρική της ΤΕΡΝΑ που αποτελεί τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων. 

Όπως αποκάλυψε χθες το «epiruspost.gr» η υπόθεση εκδικάστηκε εδώ και καιρό και η απόφασή του έχει ήδη καθαρογραφεί από τα μέσα του καλοκαιριού. Επί της ουσίας δεν διαφοροποιείται από την αρχική και το πρόστιμο των 2,5 εκατ. θα πρέπει να πληρωθεί στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης, δηλαδή την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Παράλληλα τονίζεται στο δημοσίευμα ότι μία δικαστική περιπέτεια που ξεκίνησε το 2019 και κόστισε ακριβά –οικονομικά και πολιτικά- κλείνει αφήνοντας την τεράστια οφειλή.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι με νομοθετική πρωτοβουλία η διαχείριση των απορριμμάτων έχει περάσει πλέον στον ΦΟΔΣΑ, που σημαίνει ότι αυτός θα κληθεί να διαχειριστεί το πρόστιμο μαζί με τις υπόλοιπες αρμοδιότητες. 

Όπως και να’ χει, μέχρι στιγμής κανένας επίσημος φορέας δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το τι μέλλει γεννέσθαι, οπότε οι Ηπειρώτες βρίσκονται εν αναμονή της απάντησης της περιφερειακής αρχής Ηπείρου, στις ερωτήσεις που κατέθεσε για όλα τα πρόστιμα η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών».