Ανάγκη να ενισχυθούν με προσωπικό οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Ιωαννίνων

on .

ASTYNOMIKO MEGARO

• Μπορεί να είναι συνεχείς οι επιτυχίες των αστυνομικών στην Ήπειρο σε όλους τους τομείς της αρμοδιότητάς τους, όμως για να συνεχιστεί αυτό και για να εμπεδωθεί στους πολίτες πιο ισχυρά το αίσθημα ασφάλειας, οι αστυνομικές υπηρεσίες πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό.

Στο θέμα αυτό επανέρχεται με νέα επιστολή της προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων (ΕΑΥΙ), με αφορμή το επικείμενο συμβούλιο συμπληρωματικών μεταθέσεων 2023 και την ανακοίνωση του αριθμού και την κατανομή των συμπληρωματικών (έκτακτων) μεταθέσεων του Αστυνομικού Προσωπικού έτους 2023, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ένωση στην επιστολή της (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Αν. Κωνσταντινίδης και ο Γεν. Γραμματέας Αλεξ. Βαγγελής) «στην Δ.Α. Ιωαννίνων, μετά από πολλά χρόνια, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος αποδυνάμωσης των Υπηρεσιών του Νομού. Κύρια αιτία της διαφαινόμενης αυτής κατάστασης είναι ο μεγάλος αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι ηλικιακά είναι πάνω από τα όρια συνταξιοδότησης, αρκετοί εκ των οποίων αναμένεται στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς να συνταξιοδοτηθούν».

Και ενδεικτικά αναφέρουν ότι σχετικό έγγραφο με θέμα την παραμονή τους στην Υπηρεσία ή την αποστρατεία τους, έχουν υποβάλει μέχρι και σήμερα 110 αστυνομικοί, ενώ μετά τις 20/09/2023 ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει τους 200 συνολικά!

Η ΕΑΥΙ τονίζει πως εάν δεν υπάρξει σταδιακή και προγραμματισμένη ενίσχυση για τα επόμενα χρόνια, σε βάθος τριών-τεσσάρων ετών ενδεχομένως στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, θα υπάρξει μείωση του προσωπικού 40% και εφόσον δεν υπάρξει μέριμνα από το Αρχηγείο, η όλη κατάσταση, σύντομα, θα είναι μη αναστρέψιμη με αντίκτυπο, όχι μόνο στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά κυρίως, στην ικανότητα των αστυνομικών για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες του Νομού.

Η Ένωση ζητά από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να παρέμβει, προκειμένου:

3 Να ενισχυθεί η Δ.Α. Ιωαννίνων με ικανό αριθμό Αστυνομικών κατά τις ετήσιες συμπληρωματικές μεταθέσεις.

3 Να αυξηθεί ο αριθμός των νεοπροσλαμβανομένων Αστυνομικών, προκειμένου σταδιακά σε βάθος 5ετίας, τόσο η  Α.Δ. Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, πέραν της Αθήνας, να ενισχυθούν με νέους Αστυνομικούς.