Με αγιασμό και παραλαβή βιβλίων ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά

on .

AGIASMOS SXOLEIO STAYROS

• Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινά σήμερα Δευτέρα, η νέα σχολική χρονιά, με εξαίρεση τα σχολεία της Θεσσαλίας λόγω των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel», η έναρξη των οποίων θα γίνει με μια εβδομάδα καθυστέρηση.

Χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες, αν και σήμερα μετά τον αγιασμό θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν, με τα μαθήματα να ξεκινούν κανονικά από αύριο, Τρίτη. 

«Καλή και δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης», εύχεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς η αν. Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Μαρίνα Μπέση, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο μήνυμά της αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Κοινός στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που να εξασφαλίζει δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές να ενταχθούν στο σχολείο, να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους. Για την επίτευξη αυτών απαιτείται η σύμπνοια και η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Η τακτική επικοινωνία και οι αμφίδρομες σχέσεις εμπιστοσύνης στις εκπαιδευτικές κοινότητες θα οδηγήσουν αναμφίβολα σε δημιουργικές κοινότητες μάθησης...».

Κλείνοντας, τονίζει ότι «η εκπαιδευτική οικογένεια θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κυλήσει δημιουργικά και επιτυχημένα η νέα σχολική χρονιά…».