Νέο μπαράζ συλλήψεων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στα Γιάννενα

on .

XEIROPEDES SYLLYPSH

• Μπαράζ ελέγχων σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν οι Αστυνομικές Αρχές σε όλη την Ήπειρο, στη  σκληρή μάχη που δίνουν κατά των ναρκωτικών, βάζοντας συχνά φρένο στη διακίνηση ουσιών. Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» είναι αναμφίβολα τα σκληρά ναρκωτικά που έχουν διεισδύσει στις τοπικές κοινωνίες, εμπλέκοντας στα δίχτυα τους νέους κυρίως ανθρώπους.

Στην τελευταία επιχείρηση της Δίωξης Ιωαννίνων συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (3 άντρες και 1 γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, οι τρεις άνδρες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να βρίσκονται σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και επιχείρησαν να διαφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, πλην όμως συνελήφθησαν διαδοχικά ύστερα από αναζητήσεις.

Στο πλαίσιο των κατ’ οίκων ερευνών συνελήφθη και η γυναίκα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά: •2 αυτοκίνητα •43,1 γραμμάρια ηρωίνη •71 ναρκωτικά χάπια •2.710 ευρώ •2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ας σημειωθεί ότι οι συλλήψεις είναι καθημερινές καθώς όπως έγραψε ο «Π.Λ.» στο φύλλο Σαββάτου μόνο την τελευταία εβδομάδα συνελήφθησαν σε οκτώ διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 10 άτομα στην Ήπειρο για κατοχή, αλλά και διακίνηση ναρκωτικών.

Οδηγούσε μεθυσμένος με τα παιδιά του στο Ι.Χ.

Χθες το πρωί συνελήφθη στην Πρέβεζα ημεδαπός για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. 

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ στο όχημα επέβαιναν και τα δύο ανήλικα τέκνα του.

Σύλληψη στην Κακαβιά 

Στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς συνελήφθη από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και το Α.Τ. Πωγωνίου αλλοδαπός, διότι όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου Αχαΐας, με ποινή φυλάκισης 28 μηνών για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση. 

Έπαιζε δυνατά μουσική…

Χθες μετά τα μεσάνυχτα συνελήφθη στα Γιάννενα ημεδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.