«Μάστιγα» παραμένουν τα ναρκωτικά στην Ήπειρο!

on .

NARKOTIKA XASIS 16 8 23

«Μάστιγα» για τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία της Ηπείρου παραμένουν οι ναρκωτικές ουσίες, η διακίνηση των οποίων στην περιοχή μας δεν έχει σταματήσει ποτέ ουσιαστικά. Κάπως έτσι, οικογένειες καταστρέφονται και σπίτια κλείνουν όταν μέλη τους μπλέκονται στα δίχτυα των εξαρτήσεων από τα οποία το να ξεφύγει κανείς οριστικά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Οι Αστυνομικές Αρχές πάντως δίνουν τη μάχη τους με μπαράζ ελέγχων, σε καθημερινή βάση, τους οποίους πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, έχοντας ως στόχο την αποτροπή της διάδοσης των ναρκωτικών και την προστασία του κοινού, ειδικά των νέων ανθρώπων, από τις βλαβερές συνέπειες που έχει η χρήση τους. 

Πολλές συλλήψεις

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο την τελευταία εβδομάδα συνελήφθησαν σε οκτώ διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 10 άτομα, νούμερο που δείχνει με έμπρακτο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος. Προβληματισμό προκαλούν επίσης τα είδη των ουσιών που εντοπίστηκαν, καθώς δεν επρόκειτο μόνο για χασίς. 

Συγκεκριμένα, στα Γιάννενα συνελήφθησαν έξι άτομα εκ των οποίων τα πέντε για κατοχή και ένας άνδρας για διακίνηση ουσιών, ενώ στην Πρέβεζα, συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα, εκ των οποίων μάλιστα το ένα ανήλικο! Κατασχέθηκαν συνολικά 14,9 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 0,2 γραμμάρια κοκαΐνη, 0,5 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), 86 ναρκωτικά δισκία και μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά περίπτωση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, την Ασφάλεια Πρέβεζας και το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.