Χωρίς γιατρό σε εφημερία το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα

on .

NOSOKOMEIO ARTAS

• «Καμπανάκι» για το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου Άρτας, το οποίο λειτουργεί χωρίς γιατρό σε εφημερία χτυπάει και πάλι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι ανάγκες εφημέρευσης, με βάση έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, θα καλύπτονται από εξωτερικό ιδιωτικό κέντρο μετά από «τηλεφωνική συνεννόηση». Επιπρόσθετα, την επόμενη εβδομάδα 5 από τις 7 ημέρες είναι κενές στο πρόγραμμα εφημεριών για το συγκεκριμένο τμήμα.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα είναι νευραλγικού τύπου για την συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και πως η εντατικοποίηση της εργασίας και η υπερ – εφημέρευση πέρα από παράνομη, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και των ασθενών και των εργαζόμενων. 

Η ψήφιση από τη Βουλή του Σχεδίου Νόμου για την Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) δυστυχώς επιβεβαιώνει όλες τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το περιεχόμενο της Συμφωνίας Πώλησης του Οργανισμού.