Έτοιμη ως τα τέλη του έτους η νέα μονάδα του βιολογικού

on .

 BIOLOGIKOS MPARTZOKAS PAPAGEORGIOY

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της εισέρχεται η νέα μονάδα βιολογικού καθαρισμού που κατασκευάζει η ΔΕΥΑΙ, την οποία επισκέφθηκαν χθες το πρωί ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της  επιχείρησης Άρης Μπαρτζώκας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Είναι ένα τεράστιο έργο με προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αλλάξει την εικόνα των εγκαταστάσεων και θα αφήσει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Οι νέες εγκαταστάσεις θα δεχθούν το 40% των λυμάτων ενώ το υπόλοιπο θα πηγαίνει στον παλιό βιολογικό ο οποίος εκσυγχρονίζεται με χρηματοδότηση που έχει διασφαλιστεί και ανέρχεται στα 4,5 εκατ. ευρώ. Επίσης αναβαθμίζονται τα 35 αντλιοστάσια που λειτουργούν στην πόλη και έτσι θα υπάρχει άμεση δυνατότητα παρέμβασης όπου διαπιστώνεται πρόβλημα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε, η νέα μονάδα του βιολογικού καθαρισμού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους και από τις αρχές του 2024 θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία. 

Ο επιβλέπων το έργο Δημήτρης Λάιος τόνισε ότι στην τετραετία αυτή η ΔΕΥΑΙ ολοκληρώνει τέσσερα σημαντικά έργα. «Με την ολοκλήρωση του βιολογικού λύνεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της πόλης των Ιωαννίνων. Ως το τέλος της χρονιάς το έργο θα τελειώσει ώστε να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία και να δοθεί η δυνατότητα να συνδεθεί το υπόλοιπο της πόλης και οι υπόλοιπες κοινότητες με το δίκτυο» υπογράμμισε.

Εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας «Μεσόγειος ΑΕ» ο εργοταξιάρχης Βασίλης Στάμος τόνισε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσει το έργο λόγω των δυσκολιών που προκάλεσε η πανδημία. «Είναι ένα έργο που θα το έχουμε για πάρα πολλά χρόνια στα Γιάννενα. Η εταιρεία θα λειτουργήσει το έργο για έξι μήνες και παράλληλα θα εκπαιδεύσει το προσωπικό της ΔΕΥΑΙ», κατέληξε, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΙ Νίκος Σωτηριάδης από την πλευρά του τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό και οι υπηρεσίες της επιχείρησης έκαναν μεγάλη προσπάθεια για το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, ο Δήμαρχος εξήρε το έργο που έγινε από την διοίκηση και το προσωπικό της ΔΕΥΑΙ.