1.126 μαθητές σε όλη την Ήπειρο ενημερώθηκαν για τις εξαρτήσεις

on .

KETHEA TAMPELA

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις εξαρτήσεις στις σχολικές κοινότητες της Ηπείρου και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο πραγματοποιεί η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, ενώ παράλληλα διεξάγει ραντεβού συμβουλευτικής και κινητοποίησης εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το περασμένο σχολικό έτος η διεπιστημονική της ομάδα πραγματοποίησε δράσεις σε 13 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Ηπείρου σε Γιάννενα, Δολιανά, Παρακάλαμο, Βροσίνα, Νεοχώρι και Κομπότι Άρτας, Μέτσοβο, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Παραμυθιά όπου ενημερώθηκαν 1.126 μαθήτριες και μαθητές και 54 εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αρκετών σχολικών μονάδων της Ηπείρου. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν βασίζονται σε εγκεκριμένες από το ΙΕΠ δράσεις του ΚΕΘΕΑ («Εθισμός και εφηβική ηλικία» και «Πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση της προβληματικής χρήσης διαδικτύου σε μαθητές/μαθήτριες»).

Το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και γονέων σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων υπήρξε έντονο, αναφέρει το ΚΕΘΕΑ και προσθέτει πως  τέτοιου είδους ενημερωτικές δράσεις ευαισθητοποιούν τα άτομα, ενισχύουν τα εργαλεία άμυνας αλλά και παράλληλα τροφοδοτούν τους επαγγελματίες με τις νέες απόψεις και τις στάσεις των νέων απέναντι στις σύγχρονες μορφές εξαρτήσεων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.