Επιτέλους, ώρα να αξιοποιηθεί το Τουριστικό Περίπτερο στο Λούρο!

on .

TOYRISTIKO PERIPTERO LOYROY

• Σχέδιο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου του Λούρου, φαίνεται να έχει υιοθετήσει η Κυβέρνηση, γεγονός για το οποίο χθες ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Το εν λόγω ακίνητο που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Δωδώνης, φέρεται να εντάσσεται σε ένα ευρύ σχέδιο αξιοποίησης εκατοντάδων ακινήτων του Δημοσίου για να μην ρημάξουν εντελώς, μένοντας ανεκμετάλλευτα.

Το Τουριστικό Περίπτερο του Λούρου, ένα ακίνητο επιφάνειας 6.720 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων των κτιριακών εγκαταστάσεων) και χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακής αρχιτεκτονικής οικοδομικό συγκρότημα, απέχει μόλις 50 μέτρα από τη λίμνη των πηγών του Λούρου ποταμού. Η ιστορία της πλήρους εγκατάλειψης ξεκινά ουσιαστικά το 2013, όταν το ακίνητο (με την ονομασία «Πηγές Λούρου») μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα, στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή.

Η σημερινή, διαφαινόμενη θετική εξέλιξη θεωρείται από τη Δημοτική Αρχή πως είναι επιστέγασμα των επαφών που είχε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτσης τα τελευταία χρόνια για το επίμαχο θέμα, με το Θεσπρωτό, πρώην Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, Αντώνη Μπέζα (νυν υποψήφιο δήμαρχο Ηγουμενίτσας) σε μία προσπάθεια να συντηρηθεί το αίτημα του Δήμου Δωδώνης. Στο μεταξύ, συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ανδρών και πολλά ζητήματα, όπως αυτό των καταπατήσεων, που δυσκόλευαν το στόχο της αξιοποίησης του Περιπτέρου. 

«Θεωρώ ωστόσο αυτονόητο -δήλωσε ο Χρ. Ντακαλέτσης- ότι η πολιτεία και εν προκειμένω η ΕΤΑΔ θα συνεργαστεί με το Δήμο μας, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόταση αξιοποίησης του Τουριστικού Περιπτέρου, προς όφελος πρωτίστως των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ακολούθως, όλων των επισκεπτών. Πρόταση που θα εναρμονίζεται με την εκπονούμενη σήμερα από το Δήμο Δωδώνης, μελέτη αξιοποίησης της παραποτάμιας περιοχής του Λούρου».