Για τις 11 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του π. Αντώνιου της «Κιβωτού του Κόσμου»

on .

PATHR ANTONIOS KIBOTOS

• Σε αναβολή οδηγήθηκε η πρώτη υπόθεση που έφθασε στο ακροατήριο για τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του π. Αντώνιου και επτά εργαζομένων στην «Κιβωτό του Κόσμου», για τέσσερα πλημμελήματα. 

Η δίκη που θα ξεκινούσε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και αφορά την διάπραξη σοβαρών αδικημάτων ότι τιμωρούσαν, χτυπούσαν, απομόνωναν και γενικά βασάνιζαν ανήλικους τροφίμους των δομών της «Κιβωτού», αναβλήθηκε για τις 11 Δεκεμβρίου 2023, λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι παρίστανται στην δίκη για την τραγωδία στο Μάτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία υπόθεση που εξακολουθεί να απασχολεί και την κοινή γνώμη της Ηπείρου, καθώς υπάρχει άμεση σύνδεση της περιοχής μας με την «Κιβωτό», το πρώτο εκτός Αθηνών παράρτημα της οποίας ιδρύθηκε και λειτουργεί στην ακριτική Πωγωνιανή, ενώ αργότερα λειτούργησε ακόμη ένα στην Κόνιτσα.

Πρόκειται για μία από τις δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν από την έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων, με την δεύτερη να αφορά κακουργηματική κατηγορία για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανηλίκων, που αποδίδονται στον π. Αντώνιο. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και ο έλεγχος στην οικονομική διαχείριση του ΜΚΟ.

Η δικογραφία αφορά σωρεία αδικημάτων όπως αυτά της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων υπό προστασία, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απλής σωματικής βλάβης, απειλής, έκθεσης και αφορά καταγγελίες φιλοξενούμενων παιδιών. 

Ο ιδρυτής της Κιβωτού είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε όσα καταλογίζονται σε εργαζόμενους σε χώρους της ΜΚΟ στην Αθήνα και σε επαρχιακές πόλεις.