Ρίχνουν… τουφεκιές σε κοινωνικές εκδηλώσεις!

on .

OPLO KYNHGI KARAMPINA

Ένα… έθιμο το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο, στοιχίζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές, όπως έχει γίνει αλλού, καταγράφεται και στην Ήπειρο. 

Ο λόγος για την άσκοπη χρήση όπλων σε εκδηλώσεις όπως γάμοι, αρραβώνες, πανηγύρια και τραπέζια από «θερμοκέφαλους» κατόχους τους, οι οποίοι δεν διστάζουν να τα παίρνουν και να ρίχνουν τουφεκιές ανάμεσα σε δεκάδες ανθρώπους. 

Αυτό ακριβώς συνέβη σε κοινωνική εκδήλωση που λάμβανε χώρα σε σπίτι στα Γιάννενα, όπου ένας άνδρας πήρε την… καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί άσκοπα κατά τη διάρκειά της, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο και τον εντόπισαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγητική καραμπίνα, με την οποία είχε προβεί προηγουμένως στους άσκοπους πυροβολισμούς. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Καλλιεργούσε δενδρύλλια

Σε άλλα νέα από το χθεσινό αστυνομικό δελτίο, δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών σχηματίστηκε σε βάρος ενός άνδρα, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες σε περιοχή της Θεσπρωτίας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης καλλιεργούσε σε αγρόκτημα κοντά στον τόπο διαμονής του πέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 75 εκατοστά έως δύο μέτρα. Ακόμη, στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη και φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού βάρους 36,06 και 23,93 γραμμαρίων, αντίστοιχα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.