Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση Αλληλεγγύης εργατικών σωματείων

on .

EKDHLOSH SOMATEIA

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση αλληλεγγύης των εργατικών σωματείων στα Γιάννενα που έλαβε χώρα προχθές βράδυ στην Πλατεία Χατζή στους Αμπελόκηπους. Στον χώρο της πλατείας λειτούργησε περίπτερο των σωματείων και των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης με ενημερωτικό υλικό και αιτήσεις εγγραφής. Παράλληλα, κλιμάκια συνδικαλιστών άνοιγαν τη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, ενημερώνοντάς τους για τις δράσεις των σωματείων, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που στήριξαν οικονομικά την προσπάθειά τους.

Χαιρέτισε η Ειρήνη Στεργιοπούλου, Πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, εκ μέρους των εκπαιδευτικών των «Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης», που φέτος συμπληρώνουν 11 χρόνια λειτουργίας. Η ομιλήτρια, ανάμεσα στα άλλα, επισήμανε ότι «σκοπός των λαϊκών μαθημάτων είναι από τη μία η στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, στην προσπάθεια να αντιπαλέψουν τα ποικίλα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην κατάκτηση της γνώσης από ένα ταξικό σχολείο και από την άλλη να διδάξουν έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης, καλώντας παράλληλα να δυναμώσει ο αγώνας για ένα δημόσιο σχολείο, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών». 

Τι είπε ο Ν. Έξαρχος

Στη συνέχεια, ο Νίκος Έξαρχος, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής του ΚΚΕ, στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, αναφέρθηκε ανάμεσα στα αλλά και στο μέτωπο των πυρκαγιών. Χαρακτήρισε την ακολουθούμενη πολιτική που στηρίζεται απ’ όλα τα αστικά κόμματα ως το «προσάναμμα» μόνο φέτος 1,5 εκ. στρεμμάτων δασικών εκτάσεων, με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κατεστραμμένες λαϊκές περιουσίες. «Είναι η πολιτική του κόστους οφέλους και όχι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που υποκριτικά επικαλείται η κυβέρνηση που καίνε την Ελλάδα, γιατί κοστίζουν να καλυφθούν τα 4500 κενά στην Πυροσβεστική, οι δασεργάτες, ο αναγκαίος εξοπλισμός κτλ.», υποστήριξε, μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Έξαρχος στο περιαστικό δάσος στα Γιάννενα, τονίζοντας πως δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, ενώ αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δασών, αυτό προγραμματίζεται να γίνει με ανάθεση σε εργολάβο το Σεπτέμβριο, αφού τα αναγκαία κονδύλια πιστώθηκαν μόλις στα μέσα Ιουλίου. Παράλληλα τόνισε ότι στα Δασαρχεία Ιωαννίνων, Μετσόβου και Κόνιτσας «οι δασεργάτες είναι μηδέν», σε έναν νομό που η δασική κάλυψη φτάνει στο 83,16% της έκτασης του.