Σεμινάριο για τη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης

on .

GIATROS SPONDYLIKH STHLH

Διήμερο σεμινάριο για τη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης με τίτλο «4th Cadaveric Workshop on Lumbar and Spinopelvic Surgery» θα διεξαχθεί από την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με διευθυντή τον Καθηγητή Αναστάσιο Κορομπίλια και τη Μονάδα Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης με υπεύθυνο τον Καθηγητή Ιωάννη Γελαλή σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας».

Το σεμινάριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης, της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας. Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι να εκπαιδευτούν οι νέοι χειρουργοί στη διαχείριση των καταγμάτων της Θωρακο-οσφυικής και Οσφυοΐεράς μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, στις τεχνικές σπονδυλοδεσίας και σταθεροποίησης και στην αντιμετώπιση παθήσεων και παραμορφώσεων της Σπονδυλικής Στήλης. Εκτός του θεωρητικού μέρους, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν με πρακτική άσκηση σε πτωματικά παρασκευάσματα, όπου θα εφαρμοστούν οι χειρουργικές τεχνικές που θα έχουν συζητηθεί στο θεωρητικό μέρος υπό την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών.

Ο Ιωάννης Γελαλής

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της Μονάδας Σπονδυλικής Στήλης της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής  Ι. Γελαλής, «αυτό είναι το τέταρτο κατά σειρά σεμινάριο με πρακτική άσκηση που διοργανώνει η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με σκοπό να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας στους νεότερους χειρουργούς όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού Έλληνες  και να ανταλλάξουμε απόψεις με έμπειρους χειρουργούς που μας τιμούν με την παρουσία τους. Το ενδιαφέρον συμμετοχής μας γεμίζει ικανοποίηση και ενδυναμώνει τη θέληση για περαιτέρω εκπαιδευτικές δραστηριότητες πάνω στο φλέγον ζήτημα των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης».