Πλατιά τα χαμόγελα, αλλά ουσία… μηδέν!

on .

Ούτε τους… παπάδες δεν αφήνουν στην ησυχία τους οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες, οι οποίοι, καθώς μπαίνουμε πια στην κυρίως προεκλογική περίοδο, αναζητούν απεγνωσμένα κάθε «πηγή» από την οποία θα μπορούσαν να αντλήσουν πολύτιμες ψήφους. 

Το παραπάνω σχόλιο με αφορμή χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημήτρη Παπαγεωργίου με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο. Ουδέν σημαντικό ή ενδιαφέρον δεν μεταφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου για τη συνάντηση των δύο ανδρών, πέραν της γνωστοποίησης ότι ένα από τα θέματα που συζήτησαν αφορούσε στη σχολική στέγη, καθώς αρκετά από τα σχολεία, κυρίως στον αστικό ιστό, λειτουργούν σε κτίρια που έχουν παραχωρηθεί από την Μητρόπολη.

Μπορεί, λοιπόν, κανείς να υποθέσει ότι, αφού δεν προέκυψε κάτι σημαντικό για την πόλη και τους Γιαννιώτες από τη συνομιλία του κ. Παπαγεωργίου με τον κ. Μάξιμο, η συνάντηση έγινε για τη φωτογραφία των δύο με… πλατιά χαμόγελα, την οποία ο νυν Δήμαρχος «πούλησε» εν συνέχεια στο θρησκευόμενο κοινό της πόλης, για προφανείς λόγους που έχουν να κάνουν με την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου. 

Τι θα περιμέναμε; Την ανακοίνωση κοινών δράσεων από πλευράς Δήμου και Μητρόπολης για τη συντήρηση των παμπάλαιων σχολικών κτιρίων που έχουν παραχωρηθεί προς χρήση στον πρώτο. Ή και ακόμη έναν απολογισμό των εργασιών αναβάθμισής τους που έχουν υλοποιηθεί την τελευταία περίοδο, καθώς μετρούν αντίστροφα οι ημέρες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Πάντως, ο Δήμος διαβεβαιώνει, εντελώς αόριστα και χωρίς καμία χειροπιαστή δέσμευση, ότι «θα συνεχίσει να μεριμνά για την συντήρηση και την αναβάθμιση των συγκεκριμένων υποδομών, αφού στόχος του είναι να παράσχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την φιλοξενία των μαθητών».

Όσο για τον Δήμαρχο, αυτός σπεύδει να εξάρει τη συνεργασία που υπήρξε με την Μητρόπολη τα προηγούμενα χρόνια και να τονίσει ότι αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί. 

Εκλογές γαρ και όλα μπαίνουν στο παιχνίδι…