Μνημείο στο Γαρδίκι για δύο αγνοούμενους της Κύπρου…

on .

GARDIKI PARAMYTHIAS MNHMEIO 30 8 23

Μπορεί τα κόκκαλά τους να μη βρέθηκαν στην Κύπρο, μπορεί να θεωρούνται αγνοούμενοι, όμως οι στρατιώτες, που πολέμησαν τον Αττίλα στο χρυσαφένιο νησί, δεν σβήνουν από τις καρδιές των συγγενών τους, όσων τους γνώριζαν και όσων αναγνωρίζουν τη θυσία τους.

Έτσι  μέσα σε κλίμα δικαιολογημένης και πηγαίας συγκινησιακής φόρτισης έγιναν στο Γαρδίκι Παραμυθιάς τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των δύο αγνοουμένων αγωνιστών στην Κύπρο, Κελέση Παύλου και Κωνσταντίνου Ευάγγελου, που κατάγονταν από την περιοχή.

Η εκδήλωση

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, που στήθηκε με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Δήμου Σουλίου, έκανε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, η οποία τόνισε τη σημασία των διαχρονικών αγώνων για μια ελεύθερη Ελλάδα και για μια ελεύθερη Κύπρο και επεσήμανε ότι στη Μεγαλόνησο καταπατάται το δίκαιο.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρ. αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σουλίου Κωνσταντίνος Στεφάνου, που εξήρε την ανδρεία και το ψυχικό μεγαλείο των ηρώων, υπενθύμισε την πάγια απαίτηση για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος και υπερτόνισε την ανάγκη για διαρκή αγώνα όλων μας ενάντια στη λήθη.

Απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, καθώς και ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ενώ παρέστησαν και οι τοπικές αστυνομικές, στρατιωτικές και λιμενικές αρχές, καθώς και πλήθος κόσμου.