Τα Γιάννενα γεμάτα «πληγές» που πρέπει να επουλωθούν!

on .

SKOYPIDIA KALATHI PEZODROMIO

Ένα σωρό «πληγές» που παραμένουν αγιάτρευτες έχουν σήμερα τα Γιάννενα, δεν υπάρχει όμως κανένας να τις επουλώσει, αφού, σύμφωνα με όσα αναφέρει αναγνώστης του «Π.Λ.» σε επιστολή του, οι τοπικοί άρχοντες αδιαφορούν και… κάνουν πως δεν βλέπουν. Προτείνει δε οι εκλεγέντες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκπαιδεύονται  πρώτα στη λειτουργία ενός οργανωμένου Δήμου. 

Η επιστολή

Στην επιστολή του ο αναγνώστης μας τονίζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη σήμερα και για το τι πρέπει να γίνει για αν αλλάξει αυτή:

«Κύριε Διευθυντά,

Με προβληματίζουν τα γεγονότα! Στρατοί υποψηφίων στα ψηφοδέλτια, για την αυτοδιοίκηση! Μακάρι να έδειχναν το ίδιο ενδιαφέρον και για την επίλυση των προβλημάτων μετά την ανάληψη των ευθυνών τους. Στα Συμβούλια σου δίνουν την εντύπωση ότι το μόνο που κάνουν είναι πώς θα καταφέρουν να ακυρώσει η μία παράταξη τα λεγόμενα της άλλης. Αρρωστημένες αντιπαλότητες…

Παντού στην πόλη υπάρχουν ανοιχτές πληγές και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι κάνουν ότι δεν «βλέπουν»! Πάντως, δεν φαίνεται να συζητούν και να αποφασίζουν για την «επούλωσή τους»! Οι διαμορφωμένες καταστάσεις αποκτούν όλο και χειρότερη μορφή και εκείνοι «δεν βλέπουν»!

Ένα ελάχιστο παράδειγμα είναι η εικόνα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα πεζοδρόμια είναι «διακοσμημένα» με κάθε λογής απορρίμματα… Από «άχρηστα» μέχρι «επικίνδυνα» που μένουν για πολλές μέρες εκτεθειμένα  αναδύοντας και «ωραίες» μυρουδιές. Σε πολλά σημεία εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών που κατεβαίνουν στο δρόμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται όπως συμβαίνει στο πεζοδρόμιο απέναντι από το πρ. εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων που έχουν τον κάδο των απορριμμάτων επάνω στο πεζοδρόμιο και γύρω-γύρω στοίβες απορριμμάτων… Οι πεζοί αναγκάζονται να διακινούνται από ένα δρόμο με πολύ μεγάλη κυκλοφορία.

Όπου άλλαξαν τα στέγαστρα των στάσεων του Αστικού εγκατέλειψαν τα φθαρμένα στον γύρω χώρο! Π.χ Στα Εβραίϊκα μνήματα ή στο τέλος της Μεγ. Αλεξάνδρου (πάνω από την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ). Αλλού κρέμονται από τα στέγαστρα καλώδια, και λάμπες και αλλού τα «συνθήματα» των ποδοσφαιρόφιλων βγάζουν «μάτι»! Ακόμη και αισχρά συνθήματα «διακοσμούν» την πόλη μας. Και αν υπολογίσεις και τις αφίσες κάποιων κομμάτων, τότε η «διακόσμηση» ολοκληρώνεται…

Ίσως θα ‘πρεπε να είναι υποχρεωτικό για τους τοπικούς άρχοντες πρώτα να «εκπαιδεύονται» στη λειτουργία ενός οργανωμένου Δήμου, για παράδειγμα του Δήμου Τρικάλων, και μετά, αν έχουν τα κότσια, να βάζουν και υποψηφιότητα για την ανάληψη τέτοιων καθηκόντων με σκοπό την εκπαίδευση και τη συνεργασία εκλεγμένων και πολιτών.

Πάντως, αυτή η εικόνα εγκατάλειψης πρέπει να εξαφανιστεί! Πώς; Πρέπει να το βρούμε… Οι «κανόνες θεραπείας» είναι γνωστοί αρκεί να τους εφαρμόσουμε ΟΛΟΙ!

Ένας κάτοικος των Ιωαννίνων

Καθημερινός αναγνώστης του “Π.Λ.”».