Άσκοποι πυροβολισμοί αναστάτωσαν την Ηγουμενίτσα

on .

PERISTROFO SFAIRES 27 8 23

Με διάφορες υποθέσεις μικροεγκληματικότητας ασχολήθηκαν οι αστυνομικοί το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ήπειρο.

Το βράδυ του Σαββάτου άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν στην Ηγουμενίτσα έναν άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για άτομο που προέβαινε σε άσκοπους πυροβολισμούς σε κεντρικό σημείο της πόλης, οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα τον κατηγορούμενο και τον ακινητοποίησαν τη στιγμή που εισέρχονταν στο αυτοκίνητό του. Σε έρευνα που επακολούθησε, βρέθηκε στο εσωτερικό του και κατασχέθηκε: πιστόλι WALTHER, κατάλληλα τροποποιημένο για χρήση αβολίδωτων φυσιγγίων, 15 αβολίδωτα φυσίγγια των 9 mm και γεμιστήρας. Κατά την αυτοψία του χώρου, όπου καταγγέλθηκε ότι έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες φυσιγγίων των 9 mm. 

Συλλήψεις φυγόποινων 

Στα Γιάννενα συνελήφθη ένας άνδρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν: ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου για το αδίκημα του «βιασμού» και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπή από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς συνελήφθη αλλοδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης 8 μηνών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Έκλεψαν σ. μάρκετ αλλά τις τσάκωσαν!

Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενες αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα από ράφια σούπερ-μάρκετ, αξίας 426 ευρώ και στη συνέχεια επιχείρησαν να αποχωρήσουν από το κατάστημα χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμό τους. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο. Τα προϊόντα που είχαν αφαιρέσει κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος. 

Εξιχνιάστηκε κλοπή κινητού

Κλοπή σε βάρος ημεδαπού, που έγινε στις 22 Αυγούστου σε περιοχή της Άρτας, εξιχνιάστηκε από άνδρες της Ασφάλειας. Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται ότι αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο αξίας 300 ευρώ από αγροτεμάχιο, όπου ο παθών προέβαινε σε αγροτικές εργασίες. 

 

Έδειξε στην Κακαβιά

πλαστή άδεια οδήγησης

• Ένα αλλοδαπό άτομο συνελήφθη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από άνδρες του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, διότι κατά την είσοδό του στη χώρα επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης αλβανικών αρχών, η οποία κατασχέθηκε.