Να επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τη σύνδεση Ιωαννίνων - Ηρακλείου

on .

AEROPLANO GIANNENA HRAKLEIO

 • «Ανοιχτές θύρες» κρούουν ως προς την ένταξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων – Ηρακλείου στις άγονες γραμμές, με κοινό έγγραφό τους προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα τα Επιμελητήρια των δύο νομών.

Το Υπουργείο έχει κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα εδώ και περίπου ένα χρόνο, όταν προχώρησε σε σχετικό διαγωνισμό, ωστόσο το πρόβλημα υπάρχει επειδή δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις αεροπορικές εταιρίες. Επί της ουσίας οι επισημάνσεις των δύο Επιμελητηρίων κινούνται στο ίδιο πλαίσιο και των προηγούμενων που έχουν γίνει από διαφόρους φορείς για τα οφέλη που θα προκύψουν από την αεροπορική σύνδεση. 

«Αποτελεί πεποίθησή μας ότι η ένταξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα - Ηράκλειο στις άγονες επιδοτούμενες γραμμές είναι επιτακτική ανάγκη για την ανάπτυξη των προορισμών μας και καθολικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών αμφίδρομα», υπογραμμίζουν. 

Καταλήγοντας ζητούν «να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια στον αρχικό διαγωνισμό, που εμποδίζουν την πραγματοποίηση της σύνδεσης, ενώ τα Επιμελητήρια είναι στη διάθεση όλων των πλευρών για να συνεργαστούν μέχρι την τελική υλοποίηση του σχεδίου».