Ξεκινά η κατάθεση voucher για Παιδ. Σταθμούς στα Γιάννενα!

on .

PAIDIKOI STATHMOI

• Eκατοντάδες Γιαννιωτόπουλα θα φοιτήσουν τη νέα χειμερινή περίοδο στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στο ΚΔΑΠ μεΑ του Δήμου Ιωαννιτών, μέσω του ειδικού voucher που χορηγείται στις οικογένειές τους με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Όπως έκανε γνωστό χθες ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου, οι ωφελούμενοι γονείς μπορούν να προσέρχονται και να καταθέτουν τα voucher για εγγραφές των παιδιών τους στις συγκεκριμένες δομές του από την ερχόμενη Δευτέρα 28 έως και Τετάρτη, 30 Αυγούστου, ώρες 07:30 έως και 15:00 στον 2ο Παιδικό Σταθμό στην Πλατεία Πάργης. Από την Πέμπτη, 31 Αυγούστου και ώρες 08:30 έως 14:30, η κατάθεση των voucher από τους ωφελούμενους θα συνεχιστεί στην Διεύθυνση των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΟΚΠΑΠΑ (Αβέρωφ 6, 2ος Όροφος). 

Από την άλλη, οι ωφελούμενοι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠμεΑ, θα πρέπει να προσέλθουν για κατάθεση των σχετικών voucher στις εγκαταστάσεις της δομής (Εθνικής Αντιστάσεως 6, Καρδαμίτσια), καθημερινά, ώρες 09:00 έως και 16:00.

Τα δικαιολογητικά

Για την διαδικασία εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι γονείς πρέπει να προσκομίσουν εκτυπωμένο το voucher καθώς και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας του ωφελούμενου και να γνωρίζουν τα εξής στοιχεία: ΑΜΚΑ Παιδιού / ΑΜΚΑ Νομίμου Εκπροσώπου, ΑΦΜ αιτούντος, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, email και Δ.Ο.Υ..

Τα αποτελέσματα των εγγραφών μέσω του Δήμου, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΟΚΠΑΠΑ, θα ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, έπειτα από έλεγχο των αιτήσεων και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.okpapa.gr) και σε κάθε Παιδικό ή Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ιωαννιτών.

Οριστικά αποτελέσματα

Στο μεταξύ ολοκληρώνεται σήμερα η ανακοίνωση από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης των οριστικών αποτελεσμάτων με τους ωφελούμενους της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, έφηβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», της περιόδου 2023 - 24. Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή των οριστικών αποτελεσμάτων είναι δυνατή με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του /της αιτούσας/αιτούντα.

Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα, ο αριθμός των έγκυρων αιτήσεων των παιδιών ανήλθε σε 237.253. Ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους όλες οι αιτήσεις με πλήρη φάκελο που αφορούσαν παιδιά προσχολικής ηλικίας (Βρέφη και προνήπια), καθώς και παιδιά και ΑμεΑ.