Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών κτιρίων στο Πωγώνι

on .

DHMOTIKO SXOLEIO KALPAKIOY

• Στην ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών κτιρίων θα προχωρήσει ο Δήμος Πωγωνίου μέσω του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ», καθώς εγκρίθηκε στο πρώτο της στάδιο. Πρόκειται για το Δημοτικό σχολείο Καλπακίου, το Δημοτικό σχολείο Παρακαλάμου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Δολιανών. Τα κτίρια επιλέχθηκαν με βάση τη χρήση τους και το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Πρόγραμμα.

Ο προϋπολογισμός της πράξης που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 388.758,38 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πωγωνίου έχει υποβάλει επίσης ακόμα μία αίτηση προς ένταξη που αφορά σε δημοτικά κτίρια, η οποία επίσης αναμένεται να εγκριθεί το επόμενο διάστημα. Η πρόταση αφορά πέντε δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα, το Δημαρχείο Καλπακίου, το κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας Καλπακίου, το πρώην Δημαρχείο Παρακαλάμου, το πρώην Δημαρχείο Δελβινακίου και το πρώην Δημαρχείο Κεφαλοβρύσου.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από ίδιους πόρους και από πόρους προερχόμενους από δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.