Προίκα Μωρού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

on .

2023 08 23 BABY ARTICLES

Τι είναι η προίκα του μωρού; Πόσο κοστίζει; Τι πρέπει να προμηθευτώ για το μωρό μου; Αν είστε γονείς, σίγουρα έχετε μερικές από αυτές ή παρόμοιες απορίες σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουμε να τις κατανοήσετε. Μαζί θα ανακαλύψουμε τον κόσμο των μωρών και όλα τα θέματα που πρέπει να σας απασχολούν αν είστε νέοι γονείς.

Ξεκινώντας πρέπει πρώτα να διευκρινίσουμε τη σημασία του όρου «προίκα μωρού». Η προίκα μωρού αναφέρεται στα αντικείμενα τα οποία είναι σχετικά με τα μωρά όπως δηλαδή τον εξοπλισμό που χρειάζονται οι γονείς για να μεταφέρουν ή ταΐσουν  το μωρό, τις πάνες, τα ρούχα και τα προϊόντα υγιεινής. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι η προίκα του μωρού δεν είναι απαραίτητα κάτι το οποίο θα σας κοστίσει αρκετά χρήματα, αντιθέτως με μερικές έξυνες κινήσεις μπορείτε να αποκτήσετε τα απαραίτητα για το μικρό σας πιο οικονομικά.

Πριν ξεκινήσετε να αγοράζετε τα απαραίτητα πράγματα για το μωρό σας μη διστάσετε να μιλήσετε με φίλους και γνωστούς που είχαν και αυτοί παιδάκι και να ζητήσετε να σας δανείσουν τα μωρουδιακά ρουχαλάκια που έχουν ώστε να διευκολυνθείτε και να μην δαπανήσετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αγοράζοντας ρούχα που σε ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν θα κάνουν στο μωράκι.

Παρακάτω φτιάξαμε μια λίστα η οποία θα σας κατευθύνει ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα από όσα χρειάζεστε για το μωράκι σας.

  • Ρούχα: Τα ρούχα που θα χρειαστεί το μικρό σας είναι αρκετά γιατί ένα μωρό όχι μόνο λερώνεται εύκολα αλλά οι ρυθμοί που μεγαλώνει και αναπτύσσεται είναι πολύ γρήγοροι. Αγοράζοντας λοιπόν ρούχα μη ξεχάσετε: 7-8 ζιπουνάκια, 5 φορμάκια, 2-3 ζακετάκια για τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, πολλά καλτσάκια και μερικά φορμάκια ύπνου.
  • Καρότσι Περιπάτου: Κατά την επιλογή του καροτσιού περιπάτου μην κάνετε επιπόλαιες αγορές. Αναζητήστε εύχρηστα καρότσια περιπάτου τα οποία να σας βολεύουν κατά τη μεταφορά του μικρού και να χωράνε παντού (π.χ. στο αυτοκίνητο σας, στο ασανσέρ σας κτλ.). Επίσης προσέξτε το καρότσι να παρέχει ρυθμιζόμενη θέση πλάτης και σκέπαστρο για να προστατεύει το μωρό από την έκθεση στον ήλιο.
  • Καθαριότητα Μωρού: Για την καθαριότητα και τα μπανάκια του μικρού θα χρειαστείτε μία βρεφική μπανιέρα, βαμβακερές πετσετούλες ή μπουρνουζάκι, ένα οικολογικό σφουγγάρι σώματος και μερικά σελτεδάκια για την αλλαγή πάνας.
  • Ύπνος Μωρού: Για τον ύπνο του μικρού σας δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε αρκετά πραγματάκια. Αναζητήστε 4 με 5 σετ σεντόνια και 2 κουβερτούλες τα οποία είναι υπεραρκετά και θα σας βολέψουν πάρα πολύ στην καθημερινότητα.