Απαράδεκτες και επικίνδυνες ενέργειες οι βανδαλισμοί Παιδικών Σταθμών

on .

paid stathmos loggades

• Aπαράδεκτους και επικίνδυνους χαρακτηρίζει ο ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών τους βανδαλισμούς που, όπως έγραψε ήδη ο «Π.Λ.», έλαβαν χώρα στον Παιδικό Σταθμό Λογγάδων, όπου άγνωστοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του και στο εσωτερικό του και προκάλεσαν ζημιές αλλά και κλοπές σε εκπαιδευτικό υλικό του Σταθμού. «Λυπούμαστε ιδιαίτερα για το περιστατικό διότι η καταστροφή δημόσιας περιουσίας, δείχνει κυρίως την έλλειψη παιδείας και την αντικοινωνική συμπεριφορά, των ατόμων που προκαλούν τέτοιου είδους φθορές», τονίζει ο Οργανισμός σε χθεσινή του ανακοίνωση. 

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση, «ώστε ο καθένας μας και όλοι μαζί, να γίνουμε φύλακες της περιουσίας που ανήκει στους δημότες και δη στα παιδιά, τόσο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των παιδιών μας, όσο και για την πραγματική οικονομική ζημία, που ο Δήμος και η κοινωνία καλείται να αποκαταστήσει κάθε φορά».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο ΟΚΠΑΠΑ επισημαίνει πως το πρόβλημα αυτό είναι βαθειά κοινωνικό και εκφράζει την πεποίθηση ότι θα λυθεί εάν συμβάλλουν και οι οικογένειες αυτών των παιδιών με την σωστή διαπαιδαγώγηση τους και την απασχόλησή τους σε δημιουργικές και χρήσιμες δραστηριότητες.

Σημειώνεται πως για την επιδρομή των βανδάλων ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία διενήργησε επιτόπια καταγραφή και έρευνα και έχει κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων.