Τις ομορφιές της Κόνιτσας γνώρισαν Έλληνες και Κύπριοι δημοσιογράφοι

on .

 KONITSA DHMOSIOGRAFOI

• Ένα ξεχωριστό ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) για Έλληνες και Κυπρίους δημοσιογράφους, διοργάνωσε ο Δήμος Κόνιτσας, με στόχο την προβολή της περιοχής, που προσφέρει στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου.

Για δυο ημέρες οι 18 δημοσιογράφοι προσκεκλημένοι του Δήμου Κόνιτσας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, την πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων, τα θρησκευτικά μνημεία, την ιστορία της και την εξαιρετική γαστρονομία.

Την αποστολή υποδέχτηκαν στην γέφυρα του Αώου ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ν. Εξάρχου, οι Αντιδήμαρχοι Ν. Τσαλιαμάνης, Δημ. Χήρας, καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αρ. Λαζογιάννης.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, όπου ξεναγήθηκαν από τους μοναχούς της Μονής και την Κοινότητα Μολυβδοσκέπαστης, όπου ξεναγήθηκαν από τον  Αρχιμανδρίτη Σπ. Κατραμάδο, γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η επόμενη ημέρα ήταν αφιερωμένη στις υπαίθριες δραστηριότητες και κάτω από την γέφυρα του Αώου αρκετοί δημοσιογράφοι δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο ράφτιγκ, στο καγιάκ αλλά  και στο ποδήλατο βουνού. Κατόπιν επισκέφθηκαν τη φάρμα Ιπποφαές του Φίλιππου Μπάρμπα και ένα από τα πιο γνωστά και πανέμορφα Μαστοροχώρια, την Καστάνιανη.

Ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση στα πανέμορφα αρχοντικά της Άνω Κόνιτσας, στην οικία του Αγίου Παϊσίου και μια σύντομη βόλτα στην πόλη. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Κόνιτσας συνεχίζει το πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού και προβολής της περιοχής που ξεκίνησε πέρυσι και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τη Δημοτική Αρχή για τις επιλογές της, καθώς η αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι ραγδαία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, σε ζωντανή μετάδοση προβλήθηκαν εικόνες της περιοχής μέσα από τις εκπομπές υψηλής ακροαματικότητας «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του ALPHA, ενώ ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μίλησαν ζωντανά σε εκπομπές για τα Κυπριακά κανάλια ΡΙΚ, ALPHA Κύπρου, ΣΙΓΜΑ και άλλα.