Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται ο καταζητούμενος από την Αλβανία

on .

FYLAKH PORTA

• Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται μέχρι την υποβολή του επίσημου αιτήματος έκδοσής του ο 31χρονος Αλβανός Λαέρτ Χατζίου ο οποίος συνελήφθη με άλλους δύο συμπατριώτες του μετά από καταδίωξη στα Γιάννενα την περασμένη Δευτέρα. 

Αντίθετα, ο 35χρονος ομοεθνής του που ήταν οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε, μεταφέροντας και έναν παράτυπο μετανάστη αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Χατζίου  δεν αποδέχεται τις κατηγορίες για τη δολοφονία στη Λούσνια το 2017 με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες και δεν θέλει να εκδοθεί στις αλβανικές αρχές, αλλά θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα. Η υπόθεση πλέον θα οδηγηθεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφασίσει εάν εκδοθεί ή όχι στην Αλβανία. 

Από τις έρευνες προέκυψε ότι  καταζητούνταν ως μέλος εγκληματικής ομάδας και κατηγορείται για φόνο και απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Αλβανία, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρή αγγελία από την Ίντερπολ.

Ο Χατζίου έμενε στην Ελλάδα με πλαστά έγγραφα. Στην πλαστή ελληνική άδεια παραμονής του αναγνωρίστηκε ως Μίκης Ασκαλίδης, 32 ετών, γεννημένος στη Γεωργία.