Σε έξαρση η διακίνηση ναρκωτικών στην Ήπειρο!

on .

PERIPOLIKO

• Η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών «καλά κρατεί» στην Ήπειρο, καθώς θύματα της σύγχρονης αυτής μάστιγας έχουν πέσει πολλά άτομα, κυρίως νέοι. Σχεδόν σε καθημερινή βάση η Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους και συλλήψεις, ωστόσο η διακίνηση των ναρκωτικών δεν μπορεί να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό ενόσω από τη γειτονική Αλβανία συνεχίζεται η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κυρίως χασίς.

Μια ακόμη ένδειξη της έκτασης που έχει λάβει η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών ουσιών στην Ήπειρο, είναι η χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για επτά συλλήψεις στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας για κατοχή κατά περίπτωση μικρών ποσοτήτων χασίς και ναρκωτικών χαπιών. Οι επτά συλλήψεις έγιναν σε έξι περιπτώσεις στις οποίες επενέβησαν Αστυνομικοί. Από αυτές οι τρείς έγιναν στα Γιάννενα σε ένα συμβάν που εμπλέκονται δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Δύο στην Πρέβεζα, ένας στην Άρτα και ένας στην Ηγουμενίτσα, όλοι Ελληνικής υπηκοότητας.

 Σήμερα η απολογία του Αλβανού κακοποιού

Τελικά σήμερα θα απολογηθεί ο 31χρονος Αλβανός καταζητούμενος κακοποιός μαζί με τον ομοεθνή του συνεργό, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πρόκειται για έναν από τους πιο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς, ο οποίος ανήκε σε αντιμαχόμενες ομάδες της Αλβανικής μαφίας. Καταζητούνταν με ερυθρά αναγγελία από την Interpol Αλβανίας, καθώς είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 χρόνων για συμμετοχή σε δολοφονίες υπό ειδικές συνθήκες, κατοχή όπλων, εκρηκτικών και πυρομαχικών. Ένα άλλο στοιχείο που προβληματίζει τις Ελληνικές διωκτικές αρχές και το ερευνούν διεξοδικά είναι ο τρόπος με τον οποίο προμηθεύτηκε πλαστή άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος συνεργός του, όπως και χθες έγραψε ο «Π.Λ.», είναι παλιός γνώριμος της Αστυνομίας, καθώς είχε εμπλακεί προ ετών σε αιματηρό συμβάν στην λεωφόρο Θηβών στην Αθήνα. 

Η ανακοίνωση της ΕΑΥΝΙ 

Tα συγχαρητήριά του προς όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση που το βράδυ της Δευτέρας κατέληξε στη σύλληψη τριών ατόμων ένας εκ των οποίων επικίνδυνος αλλοδαπός κακοποιός με διεθνές ένταλμα και μέλος εγκληματικής οργάνωσης, εκφράζει το Δ.Σ. της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, οι συγκεκριμένες συλλήψεις είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

  Καταλήγοντας, η Ένωση τονίζει: «Δηλώνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στην μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος, πολλές φορές υπερβαίνοντας με τις δράσεις τους τα στενά όρια του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος, με αποτέλεσμα να εδραιώνουν το αίσθημα ασφαλείας στους συμπολίτες μας».