Δύο νέα έργα οδοποιίας ξεκινούν στο Δήμο Πωγωνίου

on .

11

• Δύο νέα έργα οδοποιίας ξεκινούν άμεσα στο Δήμο Πωγωνίου μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Πρόκειται για την οδοποιία των Δ.Ε. Άνω Καλαμά, Δελβινακίου και Λάβδανης με τον συνολικό προϋπολογισμό των δύο έργων να ανέρχεται στις 148.000 ευρώ με Φ.Π.Α.24%, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου. 

Σε ό,τι αφορά το έργο «Οδοποιία Δ.Ε. Άνω Καλαμά Πωγωνίου», θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης τμημάτων οδοποιίας οικισμών που χρήζουν βελτίωσης – αποκατάστασης σε εφτά οικισμούς και συγκεκριμένα στους: Άνω Παρακάλαμο, Αρετή, Κουκλιοί, Μαζαράκι, Παρακάλαμος, Ρεπετίστα και Σιταριά. 

Η μελέτη του έργου «Οδοποιία Δ.Ε. Δελβινακίου και Δ.Ε. Λάβδανης Δήμου Πωγωνίου» αφορά στην ασφαλτόστρωση και τσιμεντόστρωση τμημάτων οδοποιίας οικισμών που χρήζουν βελτίωσης – αποκατάστασης στην Αγία Μαρίνα, την Καστάνιανη, τη Σρατίνιστα και τη Χαραυγή καθώς και σε διάσπαρτα τμήματα που χρίζουν άμεσης αποκατάστασης στη Δ.Ε. Λάβδανης.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης ο διαγωνισμός του έργου «Αγροτική οδοποιία Δήμου Πωγωνίου Α’ Φάση», προϋπολογισμού 1.017.700,00€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και αναμένεται να συμβασιοποιηθεί το επόμενο διάστημα.