Σωρεία παρανομιών για την κράτηση του Μπελέρη

on .

MPELERHS XEIMARA 1

• «Σιγή ασυρμάτου» έχει επιβάλλει η Αλβανική Κυβέρνηση για την υπόθεση της παράνομης -όπως καταγγέλλεται και στο εσωτερικό της χώρας- κράτησης του Δημάρχου Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη. 

Όμως στο παρασκήνιο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Πρωθυπουργός και καθοδηγητής της δίωξης του Μπελέρη, Έντι Ράμα επεξεργάζεται τα επόμενα βήματα που έχουν αποκλειστικά στόχο να αποτρέψει το ενδεχόμενο να αναλάβει Δήμαρχος και να δυσκολέψει τα σχέδιά του για την απαλλοτρίωση των περιουσιών των Ελλήνων στην παραλιακή περιοχή της Χειμάρας. Χθες ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη, Λεονάρδος μιλώντας στο MEGA εξέφρασε ανοικτά τους φόβους του, ότι η παράταση της κράτησης γίνεται ώστε να μη μπορέσει να ορκιστεί και έτσι να χάσει το Δήμο. Μάλιστα -έχοντας και άμεση γνώση του κατηγορητηρίου- ανέφερε ότι η κράτηση έγινε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. «Δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει ακτίδα φωτός, γιατί στην όλη  διαδικασία που έχει ακολουθηθεί με το θέμα της φυλάκισης και της προφυλάκισης, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες», τόνισε για να προσθέσει ότι ο Φρέντι παρακολουθείται εδώ και 20 χρόνια από τις Αλβανικές Αρχές!

Για την προφυλάκιση ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, ήταν τηλεγραφική και με τη δικαιολογία ότι η εισαγγελία της Αυλώνας δεν ήταν αρμόδια να κρίνει εάν οι Φρέντι Μπελέρης και Παντελής Κοκαβέσης πρέπει να παραμείνουν προφυλακισμένοι ή όχι τους παρέπεμψαν στο ανώτατο δικαστήριο στα Τίρανα. Πρόσθεσε δε ότι η δικογραφία δεν στέκει και δεν υπάρχει καμία συναλλαγή. Ο Λεονάρδος Μπελέρης έδωσε απάντηση και στο «γιατί» αυτή η εμμονή κατά του αδελφού του. Αφού υποστήριξε ότι υπάρχουν ατασθαλίες στο Δημαρχείο Χειμάρας, τόνισε ότι ο Ράμα και οι υπουργοί του αγοράζουν τις περιουσίες των Ελλήνων και ξεπλένουν «μαύρα χρήματα». 

«Κατάσχουν τις περιουσίες, τις νοικιάζουν για 100 χρόνια με εξευτελιστική τιμή και αυτοί οι επενδυτές ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Είναι υπουργοί του Ράμα και πιστεύω πως αυτό που φοβούνται είναι ότι θα βγουν όλα στη φόρα με στοιχεία. Πιστεύω ότι ο Ράμα ή είναι πίσω από όλα αυτά ή όλοι αυτοί που τον στηρίζουν, κανάλια και επιχειρήσεις τον έχουν βάλει μπροστά», δήλωσε. 

Εν τω μεταξύ τους χειρισμούς της Αλβανικής Δικαιοσύνης κατήγγειλε με νέα ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Ράμα, Υλί Μανιάνι. Κάνει λόγο για «νεποτισμό στο δικαστικό σύστημα της Αλβανίας» και για «σκηνοθεσία» για πολιτικούς σκοπούς στην υπόθεση της Χειμάρας. Προχωρά και σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για σωρεία παρανομιών από την αστυνομία που «φτιάχνει μία ιστορία με ψευδομάρτυρες» και για εισαγγελέα που «υποστηρίζεται από τον αδερφό της που είναι Πρόεδρος του Δικαστηρίου Αυλώνα».