Χειροπέδες σε τέσσερις Αλβανούς με «πλούσιο» ποινικό παρελθόν!

on .

AYTOKINHTO KATASXEMENO ALBANOI 24 5 23

• «Χειροπέδες» σε τέσσερις Αλβανούς με «πλούσιο» παρελθόν στο χώρο του εγκλήματος πέρασαν αστυνομικοί των Ιωαννίνων τα τελευταία δύο 24ωρα. Οι συλλήψεις έγιναν σε δύο διαφορετικές υποθέσεις και αναμφίβολα πρόκειται για σημαντικές επιτυχίες των Αστυνομικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα κατά περίπτωση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, του Τμήματος Άμεσης Δράσης και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς. 

Στην πρώτη υπόθεση ενεπλάκησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης, οι οποίοι συνέλαβαν τρεις Αλβανούς με «βεβαρημένο» παρελθόν. 

Συγκεκριμένα από έλεγχο που έκαναν σε αυτοκίνητο για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικός της χώρας, εντοπίστηκε ένας καταζητούμενος από την INTERPOL Αλβανίας για διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και ένας 22χρονος που επίσης αναζητούνταν από τις Αλβανικές Αρχές. 

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 35χρονος, ο οποίος μαζί με τον 31χρονο καταζητούμενο (Λαέρτ Χάτζιου) μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας έναν 22χρονο, όλοι τους Αλβανικής καταγωγής. Όταν αντελήφθησαν τους αστυνομικούς επιχείρησαν να αποφύγουν τον έλεγχο, χωρίς τελικά να το καταφέρουν. Στη διάρκεια του ελέγχου ο 31χρονος επέδειξε ελληνική ταυτότητα που είχε ανακληθεί και κατείχε παράνομα. Ακολούθησε πιο επισταμένη έρευνα, από την οποία διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας. Βεβαρημένο παρελθόν είχε και ο 22χρονος ο οποίος επίσης αναζητούνταν από τις Αλβανικές Αρχές για το αδίκημα της συνέργειας σε σοβαρό τραυματισμό από πρόθεση. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είχε τραυματιστεί σε δολοφονική επίθεση που είχε γίνει πριν δύο χρόνια στην οδό Θηβών στην Αθήνα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Από τους τρεις απολογήθηκε ο 22χρονος ο οποίος θα απελαθεί, ενώ άλλοι δύο ζήτησαν προθεσμία και πρόκειται να απολογηθούν σήμερα.    

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν: το αυτοκίνητο, το ανακληθέν δελτίο ταυτότητας, χρηματικό ποσό 1.400 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα. 

«Στοπ» στην Κακαβιά!

Η τέταρτη σύλληψη, ενός αναζητούμενου Αλβανού, έγινε στην Κακαβιά, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου. Πρόκειται για άτομο σε βάρος του οποίου είχαν εκδοθεί δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για -κατά περίπτωση- ληστεία, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Μετά τη σύλληψή θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, προκειμένου να εκτελεστούν τα δύο εντάλματα.  

Με χασίς και κλεμμένη ταυτότητα!

Εκτός των δύο αυτών σοβαρών περιπτώσεων, υπήρξε και μια τρίτη περίπτωση σύλληψης αλλοδαπού στην Άρτα για κατοχή 6,32 γραμμαρίων χασίς. Ωστόσο πρόσθετο ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι το γεγονός ότι ο συλληφθείς πέρα του γεγονότος ότι βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας κατείχε δελτίο Ελληνικής Ταυτότητας για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια σε περιοχή των Αθηνών.