Έργα συντήρησης σχολικών κτιρίων στο Δήμο Ιωαννιτών

on .

6o GYMNASIO KIAFA

• Είναι πολλές οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις υποδομές της πόλης των Ιωαννίνων, γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να τρέξει με πιο γρήγορους ρυθμούς. Γράφαμε χθες για τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία δυστυχώς δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Ωστόσο είναι θετικό ότι χθες ανακοινώθηκε μια σειρά παρεμβάσεων σε σχολεία της πόλης, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο έργο, με προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ, με τη Δημοτ. Αρχή να θέτει ως στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Τη σύμβαση για την συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Παπαγεωργίου με τον ανάδοχο του έργου και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για το ένα υποέργο από τα τρία συνολικά που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι εργασίες

Τα σημαντικότερα προβλήματα που εντοπίστηκαν αφορούν σε παρατεταμένες φθορές σε τοιχοποιία και στέγες, προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις σχολικές εγκαταστάσεις λόγω υγρασίας, λόγω καιρικών συνθηκών και φυσικών φθορών που οφείλονται στην πάροδο του χρόνου αλλά και στην καθημερινή χρήση των κτηρίων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Επιπλέον, οι αύλειοι χώροι στην πλειοψηφία των σχολείων χρήζουν αποκατάστασης λόγω των σημαντικών φθορών που παρουσιάζουν.

Το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την ανακαίνιση, επισκευή και συντήρηση των κτηρίων, για αποκατάσταση ζημιών οι οποίες προκύπτουν στο πλαίσιο λειτουργίας τους καθώς και εργασίες διαρρυθμίσεων και επεμβάσεων στα στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου.

Τα σχολεία…

Τα σχολεία στα οποία θα υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις είναι:

- Δημοτικό Αγίας Μαρίνας 

-8ο ΓΕΛ Ιωαννίνων (πολυκλαδικό) 

- 1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων (συγχ, με 4ο & 5ο ΕΠΑΛ) (συστ. 1ο Ε.Κ.)

- Νηπιαγωγείο Γορίτσας

- Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής

- Νηπιαγωγείο Πλατανιάς

- 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων (συστ. 2ο Ε.Κ.)

- Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Δροσοχωρίου

- 3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων - 10ο και 3ο Γυμνάσιο

- ΓΕΛ Ανατολής 

- 5o Νηπιαγωγείο Ανατολής

2 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

2 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

2 8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

2 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων

2 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Όπως μεταξύ άλλων, ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος «Οι ανάγκες συντήρησης είναι μεγάλες και για να απαντήσουμε αποτελεσματικά σε αυτές δρομολογήσαμε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα «Τρίτσης». Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμβασιοποιήσουμε και το δεύτερο έργο με προϋπολογισμό 2,1 εκατομμύρια ευρώ...».

Οι παιδικές χαρές 

Εξάλλου, παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και την πιστοποίηση 35 παιδικών χαρών θα ξεκινήσουν άμεσα όπως έγινε γνωστό χθες, με αφορμή την υπογραφή σύμβασης από τον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον ανάδοχο του έργου.

Οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες παιδικές χαρές είχαν επισκευαστεί και πιστοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Όμως στην πορεία υπέστησαν ζημιές ή καταγράφηκαν φθορές. Έτσι ξεκινά η αποκατάστασή τους και παράλληλα η διαδικασία για την πιστοποίησή τους. Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 325.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς οι παρεμβάσεις που ανά τακτά διαστήματα υλοποιούνται δεν αρκούν αφού θα πρέπει να τύχουν της φροντίδας και της μέριμνας όλων.