Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πωγωνίου

on .

SYNTONISTIKO DHMOY POGONIOY

• Εκτίμηση της ετοιμότητας και της κατάστασης του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας και των διαθέσιμων πόρων έγινε μεταξύ άλλων κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου που πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Κων. Καψάλη.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή για την πρόληψη αλλά και την άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων της θερινής περιόδου.

Ο κ. Καψάλης ευχήθηκε το φετινό καλοκαίρι να είναι ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές και σημείωσε ότι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν. Παράλληλα επεσήμανε την υποχρέωση που έχουν οι πολίτες για άμεσο καθαρισμό των οικοπέδων και χωραφιών. 

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πωγωνίου Στ. Βιρβίλης, ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Κων. Γκέγκας, εκ μέρους του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων ο Αντιπύραρχος Δελληγιάννης Φώτιος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δελβινακίου Ανθυποπυραγός  Δημ. Τάγκας, εκ μέρους της 8ης ΕΑΝ ο Επίλαρχος Δαούτης Βασίλειος, ο Δ/τής του Α.Τ. Πωγωνίου Χριστόφορος Κολιός, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Πωγωνίου Αλέξ. Κύρκας, ο Προϊστάμενος Πολιτ. Προστασίας Περιφερείας Ηπείρου Δημ. Μαυρογιώργος και ο υπεύθυνος γραφείου Πολιτ. Προστασίας Πωγωνίου Ελευθ. Λάμπρου.