Η Άρτα τίμησε την μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού

on .

ARTA PONTIOI

• Η Δημοτική Αρχή δεν ξεχνά το μεγάλο έγκλημα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Έτσι, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που έγιναν στη Βίγλα, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, η Άρτα τίμησε την μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού εξαιτίας της θηριωδίας που συντελέστηκε εις βάρος τους.

Στην κατάθεση στεφάνων παρευρέθηκαν επίσης από την Δημοτική Αρχή, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Λιόντος, Σωτήρης Χρηστούλης, Παντελής Κωλέτσος και από την Κοινότητα Αρταίων, ο Αντώνης Καραμπίνας.

«Σήμερα τιμούμε τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού, των Ελλήνων που εκδιώχθηκαν βίαια και αποτρόπαια από τις πατρογονικές εστίες τους. Ανθρώπων που ζούσαν ειρηνικά, δημιουργούσαν και μεγαλουργούσαν. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις παγκόσμιες δημοκρατικές δυνάμεις που ζητούν την αναγνώριση της θηριωδίας ως Γενοκτονία και το ζητάμε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος. Το ζητάμε μαζί με τους απογόνους των Ποντίων, που μας έδωσαν και μας δίνουν ένα τεράστιο μάθημα υπομονής και θάρρους: δείχνοντας σε όλους μας πως με κόπο, θυσίες και πίστη μπορεί από τα συντρίμμια να ξαναβγεί ζωή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο δήμαρχος Άρτας.