Εκλογές 21ης Μαΐου 2023 Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

EKLOGES KALPH XERI

- Ολοκλήρωσε χθες τις προεκλογικές του περιοδείες ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, με επισκέψεις σε χωριά και γειτονιές των Ιωαννίνων. 

Στις 28 ημέρες της προεκλογικής περιόδου, επισκέφτηκε απ’ άκρη σ’ άκρη κάθε γωνιά του Νομού Ιωαννίνων, βρέθηκε σε 75 χωριά του νομού και πραγματοποίησε δεκάδες συναντήσεις με πολίτες, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, υπηρεσιών, οργανώσεων, ιδρυμάτων. Σε δήλωσή του καλεί τους πολίτες «να συμμετέχουν στις εκλογές, με ηρεμία, αγνοώντας φωνές και ακρότητες. Καλώ τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισες να ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία ώστε να συνεχίσει η χώρα να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Για τα Ιωάννινα, την Ήπειρο, την Ελλάδα του 2030».

- Μια από τις τελευταίες θεσμικές συναντήσεις που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ήταν με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου.

Για τους ανθρώπους και δη τους πολιτικούς της νέας γενιάς, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πρέπει να είναι ο «φάρος» κάθε στρατηγικής ανάπτυξης και πολιτικής πρότασης για το αύριο του τόπου μας, τόνισε στην Πρύτανη του τοπικού ΑΕΙ ο κ. Κωνσταντόπουλος. Αυτό που μεταφέρθηκε από την Πρύτανη ως γενική εικόνα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης της τελευταίας δεκαετίας και πλέον, τα οποία μπορούν να απειλήσουν τη βιωσιμότητα ιστορικών τμημάτων αλλά και την ανταγωνιστικότητά τους, έναντι ομοειδών τμημάτων άλλων Πανεπιστημίων της χώρας. Παραμένει πάντως υψηλότατο το επίπεδο της παρεχόμενης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ώστε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δίκαια διατηρείται ανάμεσα στις υψηλότερες θέσεις διεθνών αξιολογήσεων, μαζί με τα κορυφαία ελληνικά, δημόσια πανεπιστήμια. Ο υποψήφιος βουλευτής εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια αποφασιστικής ενίσχυσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με προσωπικό, όπως επίσης, και στην προετοιμασία από απόψεως μελετών, έργων βελτίωσης των κτιριακών υποδομών και προμήθειας εργαστηριακού και άλλου εξοπλισμού. 

- Με επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κωνσταντίνος Γάτσιος, έχοντας την ευκαιρία να αναπτύξει έναν γόνιμο διάλογο με τις διοικήσεις τους και να συναντήσει εργαζόμενους. Μεταξύ των επιχειρήσεων που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες, ήταν και ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος» όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ανδρέα Δημητρίου, τον Γεν. Διευθυντή Λάζαρο Τσακανίκα και άλλα μέλη της διοίκησης, η «Νιτσιάκος ΑΒΕΕ», όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Νιτσιάκο, καθώς και η εταιρία εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «Χήτος ΑΒΕΕ», όπου ο Άλκης Χήτος τον ξενάγησε στη μεγαλύτερη και ταχύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη.  Κατά την επίσκεψή του στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, είχε συνεργασία με τον πρόεδρο Κώστα Ζωνίδη, τον εντεταλμένο εκτελεστικό σύμβουλο Βασίλη Τσουκανέλη και τον προϊστάμενο λογιστηρίου Χρήστο Κολιοπάνο.

- «Η χώρα μας, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη σήμερα από μια «αντεπίθεση» κόντρα στον ελιτισμό και την προκλητική εξυπηρέτηση των λίγων και των ισχυρών, από μια ρήξη με όσους υπηρετούν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, την πόλωση και την τυφλή αντιπαράθεση», τονίζει σε μήνυμά του εν όψει εκλογών ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θανάσης Μανταλόβας και προσθέτει: «Η αλλαγή πολιτικής που έχει ανάγκη η χώρα, δεν είναι ένας ευκαιριακός εκλογικός στόχος για την προοδευτική και δημοκρατική παράταξη. Η ανάταση της κοινωνίας, της οικονομίας, των θεσμών και της Δημοκρατίας, είναι όρος επιβίωσης και προόδου του έθνους».

- «Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλά «για να καταγράψουμε καλό ποσοστό». Την Κυριακή, δεν ψηφίζουμε μόνο «για να φύγει η δεξιά και ο Μητσοτάκης». Την Κυριακή, ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ για να επανέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Να επαναφέρουμε τη ζωή που χάσαμε, με σύγχρονους όμως όρους, με πραγματικά προοδευτικές πολιτικές. Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ γιατί οι πολιτικές του και οι κατακτήσεις του, είναι ακόμα αυτές που διαφυλάσσουν κοινωνικούς πυλώνες, δημοκρατικές διαδικασίες, διαφάνεια και κοινωνική προοπτική», επισημαίνει σε μήνυμά της η υποψηφία βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ντίνα Μπακόλα.

- Επίσκεψη σε υπηρεσίες των Ιωαννίνων πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ  Μερόπη Τζούφη, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκε την Εφορία, τον ΟΚΠΑΠΑ, τα Κέντρα Κοινότητας, τις τοπικές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, καθώς και τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου. Επιπλέον, η υποψήφια βουλευτής πραγματοποίησε περιοδείες σε Μέτσοβο, Πέραμα, Βουνοπλαγιά και Νέα Ζώη, όπου μίλησε εκτενώς με τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους τοπικούς επιχειρηματίες για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

-«Αποτελεί πρόκληση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχος, οι δηλώσεις του «ψαλιδοχέρη» Κατρούγκαλου. Πρόκληση όμως αποτελεί και η κοκορομαχία που άνοιξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτές τις δηλώσεις», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ Τάκης Τασιούλας. Και σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Με δυνατό το ΚΚΕ, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μπορούν να «κόψουν τον βήχα» στην επόμενη κυβέρνηση και στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς τους, να πάρουν ανάσες, να ριζώσει ακόμα βαθύτερα ο αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα στην Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες».

- Τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ηπείρου Γιάννη Τσίγκρο επισκέφθηκαν υποψήφιοι βουλευτές με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για ενημέρωση σχετικά με το γνωμοδοτικό έργο του Φορέα. Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας, το παλιό Πανεπιστήμιο, η ερευνητική γεώτρηση στα Κούρεντα και το σιδηροδρομικό δίκτυο. 

- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον βανδαλισμό στο εκλογικό της κέντρο, καθώς και την μερική ή ολική καταστροφή των εκλογικών κέντρων του ΚΚΕ μ-λ, του Μ-Λ ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25. 

«Τα πανό ξαναγράφονται, ξέρουμε γράμματα. Τα περίπτερα ξαναχτίζονται, ξέρουμε να χτίζουμε Οι αγώνες δεν υποχωρούν. Δεν ξέρουμε να φοβόμαστε», τονίζει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.