Η «λανθάνουσα γλώσσα» του Γ. Κατρούγκαλου τους πρόδωσε!

on .

KATROYGKALOS SKITSO

• «Γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει»… Το αρχαίο αυτό ρητό έχει βρει εφαρμογή σε αναρίθμητες μέχρι τώρα περιπτώσεις, κατά τις οποίες -άθελα- αποκαλύφθηκαν μύχιες σκέψεις, μυστικά προγράμματα, κρυφές συναντήσεις που (προ)δόθηκαν σε… κοινή θέα! 

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με την παρορμητική δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, για αύξηση της φορολογίας από Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ελεύθερους επαγγελματίες κ.α. που αποτελούν τη βάση της «μεσαίας τάξης». 

Μια μεσαία τάξη, την οποία γονάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τότε Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να  δηλώνει ευθαρσώς ότι ήταν πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης Τσίπρα η φοροεπιδρομή σε βάρος της. Την τρέχουσα όμως προεκλογική περίοδο, την έχει κάνει «σημαία» του.

Μόνο που στο… βάθος τα μυαλά τους μένουν ίδια! Επιδίωξή του ΣΥΡΙΖΑ -όπως αποδεικνύεται- είναι να την «ξεζουμίσει» στην περίπτωση που θα σχημάτιζε κυβέρνηση είτε ηττημένων, είτε ανοχής, είτε ειδικού σκοπού ή ο,τι τελικά του τύχει και «πετύχει»… 

Η «γλώσσα λανθάνουσα» λοιπόν  του Γιώργου Κατρούγκαλου αποκάλυψε  την πραγματική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά της φορολόγησης, βάζοντας κεφαλικό φόρο, ήτοι αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% επί των εσόδων. Πρακτική που επί των ημερών του  είχε οδηγήσει σε χιλιάδες λουκέτα μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε αδιέξοδο πολύ περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Έλυσε δε και ένα μέρος της απορίας, δηλαδή από που θα μπορούσε να αντλήσει χρήματα για να εφαρμόσει το «ακοστολόγητο» πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρακτικά είναι αδύνατο να βρεθούν τόσα χρήματα, χωρίς νέες επιδρομές. «Μαγικές λύσεις» δεν υπάρχουν. 

Ο σάλος που ξέσπασε και η οργή των επαγγελματιών που δεν διανοούνται ότι μπορεί να επιστρέψει το φορομπηχτικό καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε «τρικυμία» στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που αποδοκίμασε τον Γιώργο Κατρούγκαλο, με το επιχείρημα των… προσωπικών απόψεων, που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του.

Με… σταλινική νοοτροπία τον υποχρέωσαν να δηλώσει ότι αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο των εκλογών της Κυριακής, για να αποδειχθεί πολύ γρήγορα ότι πρόκειται για μια θεατρινίστικη κίνηση, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει όπως διευκρίνισε το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Όμως, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχε δώσει μέχρι χθες σημάδια προχειρότητας και ελαφρότητας στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Είναι συνταγματολόγος,  καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και  σε αυτόν είχε αναθέσει ο Αλέξης Τσίπρας την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας για το γνωστό νόμο – «λαιμητόμο» για τους συνταξιούχους. Σε αυτόν δε, είχε αναθέσει και την ευθύνη του Υπουργείου Εξωτερικών  όταν είχε αποχωρήσει από την Κυβέρνηση ο Νίκος Κοτζιάς. 

Άρα τα «κροκοδείλια δάκρυα» των ΣΥΡΙΖΑιων, για τις δήθεν προσωπικές δηλώσεις του κορυφαίου στελέχους τους, δεν πείθουν. Και πώς άλλωστε να πείσουν, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη γράψει… ιστορία, όταν αντί «να καταργήσει με έναν νόμο και ένα άρθρο» τα μνημόνια όπως υπόσχονταν, τελικά φόρτωσε την Ελλάδα, με ένα τέταρτο και πλέον βαρύτατο μνημόνιο. Μάλιστα χωρίς κανένα ενδοιασμό δήλωνε τότε ότι «ως αντιπολίτευση είχε αυταπάτες»!

Κι όπως αποδείχτηκε οι «αυταπάτες» αυτές «γονάτισαν» στη συνέχεια συνταξιούχους και τη λεγόμενη μεσαία τάξη. Αλλά όπως λέει και η λαϊκή παροιμία «παλιά τους τέχνη κόσκινο»!..

Με τον ίδιο τρόπο σκέπτονται να εφαρμόσουν το νέο «πρόγραμμά» τους. Νόμιζαν ότι το «έκρυβαν» καλά, αλλά τους πρόδωσε η «γλώσσα λανθάνουσα» του Γ. Κατρούγκαλου…

Την απάντηση θα δώσει ο λαός σε 48 ώρες στις κάλπες. Και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ούτε οι επαγγελματίες, ούτε οι μικρομεσαίοι είναι διατιθέμενοι να κάνουν «χαρακίρι».