Αντιπροσωπεία από την Αγία Νάπα υποδέχθηκε χθες ο Δήμος Ιωαννιτών

on .

agia napa1

• Τον Δήμαρχο της Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέττου και την αντιπροσωπεία της Κυπριακής πόλης που βρίσκεται στην περιοχή υποδέχθηκε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Παπαγεωργίου.

Με την παρουσία των περισσότερων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» επαναβεβαιώθηκε η σχέση φιλίας και στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.

Τα Ιωάννινα και η Αγία Νάπα, για λόγους κυρίως ιστορικούς, έχουν αδελφοποιηθεί από το 1997 ενώ κατά την επίσκεψη της Κυπριακής αντιπροσωπείας κινείται ανάλογη διαδικασία και με τον Δήμο Πωγωνίου.

«Το επόμενο διάστημα και μετά την διακοπή πολιτιστικών και άλλων ανταλλαγών λόγω των μέτρων για την πανδημία, θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας» ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

Ο κ. Ζαννέτου ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη που ήταν παρών για την φιλοξενία. 

Τα ιστορικά γεγονότα όπως είπε ενώνουν την πόλη του με τα Γιάννενα και το Πωγώνι με το οποίο η δεύτερη φάση αδελφοποίησης θα γίνει στην Αγία Νάπα.

«Είμαστε ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός Δήμος όμως ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τα ιστορικά γεγονότα και στηρίζουμε τη συνέχεια επιβίωσης του ελληνισμού της Κύπρου. Η ιστορία δεν διαγράφεται και έχουμε χρέος να την αναδεικνύουμε και να τη μεταλαμπαδεύουμε στη νέα γενιά» σημείωσε στις δηλώσεις του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο δημάρχων.