Εκλογές 21ης Μαΐου 2023 Από την κίνηση των υποψηφίων

on .

EKLOGES KALPH XERI

- Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ., Σπύρος Κωνσταντόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, ενόψει των εθνικών εκλογών. 

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πυλώνα του αθλητισμού της περιοχής μας και ως τέτοιος χρειάζεται όπως τόνισε, την καθοριστική στήριξη της πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής. Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, οι αθλητικές υποδομές στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, όπου και συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, υστερούν, ήταν το ζήτημα που τονίστηκε κατά βάση από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ κ. Κώστα Βρακά και απαντώντας ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε πως «είναι υποχρέωση όλων μας να σχεδιάσουμε δίκαια και με βάση τις ανάγκες των ενεργών σωματείων, την κατασκευή νέων γηπέδων αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων». 

-Τη νεοσύστατη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) του ΟΚΑΝΑ στο Γ.Ν.Ι «Γ. Χατζηκώστα» επισκέφθηκε χθες η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιο Θεοχάρη. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τη διεπιστημονική ομάδα της δομής, συζητώντας για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της, καθώς εξυπηρετούνται ωφελούμενοι από ολόκληρο το νομό χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται σε άλλες περιοχές. Ήδη στη ΜΟΘΕ ωφελούνται περισσότερα από 50 άτομα με απώτερο στόχο την κάλυψη σχεδόν 100-120 ατόμων. Η διεπιστημονική προσέγγιση από ιατρό, ψυχολόγο, νοσηλευτή και κοινωνικό λειτουργό συμβάλει στην διαχείριση και αντιμετώπιση της εξάρτησης. Πλέον ο Νομός Ιωαννίνων καλύπτεται θεραπευτικά από την Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης. Στην ανακοίνωσή της η κα Κεφάλα επισημαίνει ότι ήταν αυτή που ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας δομής στα Ιωάννινα και συνέβαλε με κάθε δυνατό μέσο να καλυφθούν οι θεραπευτικές ανάγκες των πολιτών της Ηπείρου.

-Το «παρών» στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Νικολάου Μετσόβου έδωσε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του Σώματος και συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, Ταξίαρχο Βασίλειο Μουσελίμη, τον Διευθυντή Α.Δ. Ιωαννίνων, Αστυνομικό Διευθυντή Γ. Αζέλη και τον Πρόεδρο της Ένωσης, Άκη Κωσταντινίδη. Κατόπιν, ο κ. Αμυράς επισκέφθηκε τους Λογγάδες, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής για προβλήματα της Λίμνης και τους ενημέρωσε για το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα. Τις προηγούμενες ημέρες, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Πατέρων στο Λίθινο του Δήμου Ζίτσας, ενώ στη συνάντησή του με την Πρύτανη του Πανεπ. Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, Αντιπρυτάνεις και με μέλη του διοικητικού προσωπικού του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και Πανεπιστημίου για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

- Η νεολαία των Ιωαννίνων και της χώρας ολόκληρης είναι αυτή που καλείται να αποφασίσει και να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια της, με την ψήφο της στις εκλογές της Κυριακής, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιάννης Τσίμαρης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης σε ένα στέκι νεολαίας στο παραλίμνιο. «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διαχρονικά ήταν το κόμμα που έβαζε μπροστά τη νέα γενιά στις διεκδικήσεις της και στην ικανοποίηση των οραμάτων της, γιατί χωρίς τη συμμετοχή τους και στα πολιτικά δρώμενα, δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρουμε να αλλάξουμε τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου το έκανε, δίνοντας χώρο, λόγο και ρόλο στη νέα γενιά και το ίδιο απαιτούν και οι σημερινές συνθήκες…», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο κ. Τσίμαρης.

- Επίσκεψη σε δομές ΑμεΑ και ψυχικής υγείας των Ιωαννίνων πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, όπου συζήτησε εκτενώς με τις διοικήσεις, το επιστημονικό προσωπικό και τους εργαζομένους. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Κέντρο Ημέρας Άνοιας της ΕΨΕΠ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας & Παρέμβασης), το οποίο προσφέρει κρίσιμες υπηρεσίες σε ασθενείς, φροντιστές και επαγγελματίες υγείας. Παράλληλα, πραγματοποίησε συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Αναπηρία «Κυψέλη». Στο ίδιο πλαίσιο, μαζί με τον ψυχίατρο και πρώην βουλευτή Χρήστο Μαντά, επισκέφθηκαν τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» στη Ζίτσα, την πρώτη δομή πανελλαδικά για την εκπαίδευση και διαβίωση ενηλίκων με αυτισμό, και τις δομές της ΕΠΡΟΨΥΗ (Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου). 

-Τον δήμαρχο Δρόπολης, Δημήτρη Τόλη που επανεξελέγη την Κυριακή που μας πέρασε επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αθανάσιος Οικονόμου. Οι δύο άνδρες είχαν με εγκάρδια συζήτηση για τα θέματα της ελληνικής μειονότητας και των όμορων ακριτικών περιοχών τους.  Ο κ. Οικονόμου ευχήθηκε στον δήμαρχο για την επανεκλογή του γόνιμη και παραγωγική θητεία.

- Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ιωάννης Στέφος επισκέφθηκε χθες χωριά του Δήμου Δρόπολης, όπου συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Δημ. Τόλη και μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση συζήτησε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής, την εγκατάλειψη των ομογενειακών χωριών και τις συνθήκες διαβίωσης των ομογενών. Από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι η λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και η κατοχύρωση των περιουσιακών δικαιωμάτων, που χρειάζεται να τοποθετούνται στην κορυφή των διμερών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία αλλά και ως βασική προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.