Ηπατολόγοι απ’ όλη την Ελλάδα συναντώνται στα Γιάννενα

on .

HPATOLOGOGIKO SYNEDRIO

• Ξεκίνησαν χθες στα Γιάννενα οι εργασίες του 21ου Πανελλήνιου Ηπατολογικού Συνεδρίου και της 30ης Διημερίδας «Στέφανος Χατζηγιάννης». Μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, η Ηπατολογική κοινότητα της χώρας συναντάται στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Du Lac» προκειμένου να συζητήσει όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα αυτόν.

Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΜΗ, Καθηγητής Παθολογίας -Ηπατολογίας, Ε.Κ.Π.Α. Ιωάννης Ελευσινιώτης, η πρωτεύουσα της Ηπείρου αποτέλεσε την φετινή επιλογή για το Συνέδριο και για τέσσερις ημέρες, Έλληνες και ξένοι επιστήμονες με διεθνή ακτινοβολία και επιστημονική απήχηση θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ηπατολογία, που προσφέρουν λύσεις σήμερα σε πολλά δυσεπίλυτα ή και άλυτα μέχρι πρότινος προβλήματα. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΜΗ, Καθηγητής Γαστρεντερολογίας Ιωάννης Γουλής έκανε λόγο για ένα Συνέδριο που αποτελεί «θεσμό» για την ιατρική κοινότητα της χώρας, με σημαντικό επιστημονικό επίπεδο και με μεγάλη συμμετοχή.

Στο Συνέδριο συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης, ο οποίος προήδρευσε στο Τραπέζι για τη Δημόσια Υγεία με θέμα «Είναι εφικτή η εξάλειψη ηπατίτιδας στη Ελλάδα;». Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Τιτυός», το πρώτο πανελλαδικά για την εκρίζωση της Ηπατίτιδας που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος. Περιλαμβάνει την χαρτογράφηση όλων των ωφελούμενων του Οργανισμού με Ηπατίτιδα, έχοντας ως τελικό στόχο την ένταξή τους σε θεραπεία.