Αεροδρόμιο χωρίς λουλούδια, Κάστρο με δρόμους… τρύπιους!

on .

LAKKOYBES KASTRO 16 5 23

Πολλά προβλήματα, κακοτεχνίες ή παραλείψεις μπορεί να καταγράψει κανείς περπατώντας στις γειτονιές των Ιωαννίνων, τα οποία επηρεάζουν, με διάφορους τρόπους, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τόσο των Γιαννιωτών όσο και των επισκεπτών.

Κάθε λοιπόν παρατήρηση που οι πολίτες αποστέλλουν στον «Π.Λ.» έχει την αξία της, καθώς μέσω της δημοσιοποίησής της μπορεί να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να φροντίσουν για τη βελτίωση της κατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθούν ορισμένες εύστοχες παρατηρήσεις από τον κ. Ηλία Βουνελάκη, κάτοικο Αμπελοκήπων, οι οποίες αφορούν στο Αεροδρόμιο, στο Κάστρο και στην Πλατεία Μαβίλη. Μάλιστα, μας απέστειλε και σχετικό φωτογραφικό υλικό!

Οι παρατηρήσεις

Oι πρώτες παρατηρήσεις του κ. Βουνελάκη έχουν να κάνουν με τον περιβάλλοντα χώρο του Αεροδρομίου. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «από την ολοκλήρωση του νέου αεροσταθμού (με την δυσανάλογα μικρή και ανεπαρκή αίθουσα αφίξεων) μέχρι την στιγμή αυτή, δεν έχει φυτευτεί και εξωραϊστεί ούτε ένα παρτέρι. Δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς αρμόδιος για μια επιγραφή καλωσορίσματος των επισκεπτών, στα ελληνικά και αγγλικά, από την πλευρά του κτηρίου που βλέπει στον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών (πχ Welcome to Epirus / Ioannina κλπ)».

Από το Αεροδρόμιο, φτάνει στο Κάστρο, όπου επίσης περιγράφει προβλήματα που έχει εντοπίσει, ιδίως στους δρόμους, φέρνοντας σε αντιδιαστολή την περιοχή της Σιαράβας. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής χαρακτηριστικά: «Εντός του Κάστρου και σε διαδρομή που ακολουθούν πολλοί επισκέπτες για να πάνε στο Ιτς Καλέ (πχ οδός Κυρά Βασιλικής) το οδόστρωμα είναι σε τραγική κατάσταση, γεμάτο λακκούβες και μπαλώματα. Δεν υπάρχει νυχτερινός (δημόσιος) φωτισμός στο συγκεκριμένο δρομάκι. Κατά τα λοιπά, η περιοχή της Σιαράβας στρώθηκε πρόσφατα με ποιοτικά υλικά και σε χρόνο ρεκόρ, ενώ δεν είναι τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχή. Γιατί άραγε δόθηκε εκεί προτεραιότητα;».

Τέλος, όσον αφορά στην πλατεία Μαβίλη, ο κ. Βουνελάκης σημειώνει πως «οι δύο χώροι στάθμευσης έχουν τοποθετήσει περίπου 8 - 9 (!) ταμπέλες κάθε είδους και μεγέθους καταστρέφοντας αισθητικά το σημείο».