Με ανθρωπιστική διάσταση το φετινό 9ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

on .

THERINO PANEPISTHMIO

• Παρουσία της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννας Μπατιστάτου, παρουσιάστηκαν οι στόχοι και ο προσανατολισμός της φετινής 9ης κατά σειρά διοργάνωσης του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ». Η συνέντευξη φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Νίκος Κούνδουρος» της Εταιρείας Ελλήνων Καλλιτεχνών, στην Αθήνα.

Το 9ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Αυλώνα, από 4 έως 7 Ιουλίου. Oργανώνεται από το  Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την ελληνική αντιπροσωπεία του Διεθνούς Επιμελητηρίου Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Βαρκελώνης και το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία τόνισε ότι η ανθρωπιστική διάσταση της φετινής πρωτοβουλίας επιβάλλει την αμέριστη υποστήριξη όλων μας καθώς και την παρότρυνση για τη συνέχιση ανάληψης αντίστοιχων πρωτοβουλιών που παρουσιάζουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, ο Τ. Λυκουρέσης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο Γενικός Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Κ. Παπαθανασίου. Ακολούθως, χαιρέτισαν ο διευθυντής του Ειδικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Αυλώνα, Α. Τσουρέκης, ο διευθυντής του Σχολείου της φυλακής, Π. Δαμιανός, η Κ. Κουτσιλιέρη από το Ελληνοϊαπωνικό Κέντρο. Στην εκδήλωση προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του σκηνοθέτη Κ. Γαβρά από το Παρίσι, ο οποίος ανέφερε ότι ανάμεσα στην κοινωνία και τους φυλακισμένους υπάρχει «χάος» και ότι «η κοινωνία οφείλει να υποδέχεται πατρικά τους κρατούμενους όταν βγαίνουν από τη φυλακή».

• Πληροφορίες: Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στην ιστοσελίδα https://summerschool.ac.uoi.gr.