4 tips για να μακρύνεις τα μαλλιά σου

on .

 13

Τα μακριά μαλλιά είναι άκρως εντυπωσιακά και σου δίνουν την δυνατότητα να πειραματιστείς με το styling και να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά στυλ. Τι και αν δεν ανήκεις στις τυχερές που έχουν μακριά μαλλιά χωρίς να καταβάλουν καμία προσπάθεια; Δεν χρειάζεται να ανησυχείς, μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου αρκεί να διαβάσεις παρακάτω τα 4 ευκολότερα tips για να μακρύνεις τα μαλλιά σου σε χρόνο ρεκόρ!

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία τους και τον ρυθμό με τον οποίο αυξάνεται το μήκος τους. Ζήτα την συμβουλή του κομμωτή σου και επίλεξε ένα επαγγελματικό σαμπουάν μαλλιών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τριχωτού σου. Μπορείς ακόμη να προμηθευτείς κάποια μάσκα μαλλιών, ένα λαδάκι για τις άκρες ή ένα conditioner από γνωστή εταιρεία που ειδικεύεται στα μαλλιά, π.χ. Redken https://romylos.gr/collections/redken. Αν τα μαλλιά σου έχουν κάποια ευαισθησία ή αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα όπως η τριχόπτωση μπορείς να αναζητήσεις στην αγορά και εξειδικευμένα σαμπουάν, π.χ. σαμπουάν της σειράς Kérastase Genesis https://romylos.gr/collections/kerastase-genesis που θα εξασφαλίσουν την υγεία της τρίχας και θα την βοηθήσουν να μακρύνει ευκολότερα.

Δώσε προσοχή στο βούρτσισμα

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι το απρόσεκτο βούρτσισμα μπορεί να συμβάλλει στο σπάσιμο της τρίχας και να εμποδίσει τα μαλλιά σου από το να μακρύνουν. Γιατί λοιπόν να μην κάνεις κάτι ώστε να αποτρέψεις αυτή την κατάσταση; Προμηθεύσου μια επαγγελματική βούρτσα μαλλιών, που θα σου εξασφαλίσει απαλό και εύκολο ξεμπέρδεμα και φρόντισε να αποφύγεις το βούρτσισμα των μαλλιών ενώ είναι βρεγμένα ή νωπά.

Πες όχι στην θερμότητα

Τα εργαλεία styling που χρησιμοποιούν θερμότητα, όπως το πιστολάκι ή η ισιωτική μαλλιών, προκαλούν φθορά στην τρίχα σου και δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν αφού δεν είναι αρκετά υγιή για αυτό. Σου προτείνουμε, μέχρι τουλάχιστον να πετύχεις τον στόχο σου και να μακρύνεις τα μαλλιά σου, να μείνεις μακριά από αυτά τα εργαλεία και να προτιμήσεις χτενίσματα όπως κότσους ή κοτσίδες που δεν χρειάζονται παρά μόνο λίγο τζελ.

Δώσε βάση στον ύπνο

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο όμως κατά την διάρκεια του ύπνου τα μαλλιά σου τρίβονται στο μαξιλάρι, με αποτέλεσμα οι άκρες τους να φθείρονται και κατ’ επέκταση να μην μπορούν να μακρύνουν με μεγάλη ευκολία. Για να αποφύγεις αυτό το γεγονός σου προτείνουμε να προμηθευτείς μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, ενώ αν δεν θέλεις να μπεις σε αυτό τον κόπο, μπορείς να έχεις πιασμένα τα μαλλιά σου καθώς κοιμάσαι.