Έντονος προβληματισμός από τους βανδαλισμούς σε σχολικά κτίρια

on .

BANDALISMOI 4o GYMNASIO

Έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση ότι εννιά ανήλικοι (7 ημεδαποί και δυο αλλοδαποί) εμπλέκονται στους βανδαλισμούς του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων. 

Πιο συγκριμένα το βράδυ της Πέμπτης αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στη σχολική μονάδα, έπειτα από ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων για παρουσία ατόμων στο εσωτερικό της. Ο χώρος περιφρουρήθηκε εξωτερικά, οι εννιά ανήλικοι βγήκαν από το κτίριο ύστερα από κάλεσμα των αστυνομικών και συνελήφθησαν διότι, όπως διαπιστώθηκε, είχαν προκαλέσει ζημιές στις υποδομές του σχολείου.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφυρί θραύσης κρυστάλλων και κόφτης μετάλλων. Εκτός από τους ανήλικους συνελήφθησαν και οι γονείς τους που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτεία τους. Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο δήμαρχος 

Τους βανδαλισμούς σε σχολικές μονάδες του Δήμου καυτηρίασε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Παπαγεωργίου με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σχολείο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «η δημοτική περιουσία υφίσταται πάρα πολλές φθορές με αποτέλεσμα το κόστος να είναι δυσβάσταχτο. Το κόστος αυτό το πληρώνουν οι δημότες. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό και να πείσουμε τα παιδιά μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και την εκπαιδευτική κοινότητα την επαναστατικότητα να την διοχετεύουν σε δημιουργικότητα».

Ο κ. Παπαγεωργίου επανέλαβε ότι αναζητείται λύση για την φύλαξη των σχολείων με ηλεκτρονικά μέσα και στο πλαίσιο όσων ορίζει η νομοθεσία και υπογράμμισε ότι θα γίνει μία συνολική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.