Πλήγμα για το θεσμό του Επιμελητηρίου ο τρόπος εκλογής του Μ. Χρυσοστόμου

on .

EPIMELHTHRIO PINAKIDA

Ένα ακόμη πλήγμα στο θεσμό του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων επέφερε η παράταξη του παραιτηθέντος για να πολιτευτεί στις βουλευτικές εκλογές Δημήτρη Δημητρίου, με τον τρόπο που επέλεξε να εκλέξει τον αντικαταστάτη του στην Προεδρία! 

Χρειάστηκαν λίγες μόνο ώρες για να αποκαλυφθεί ότι οι «πανηγυρικές» δηλώσεις του διαδόχου του κ. Δημητρίου, Μάκη Χρυσοστόμου και το «μήνυμα» περί συνεργασίας δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές προθέσεις της σημερινής πλειοψηφίας. Αντίθετα ο τρόπος εκλογής του αμφισβητείται από την παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» που έχει επικεφαλής τον κ. Γρηγόρη Γκίκα, η οποία με χθεσινή της ανακοίνωση, τονίζει ότι αυτός «προσβάλει το θεσμό». 

Η παράταξη σημειώνει αρχικά ότι «η εκλογή του κ. Χρυσοστόμου στη θέση του Προέδρου έγινε με τρόπο παράδοξο που πραγματικά θέτει σε αμφισβήτηση το θεσμό», κάνοντας λόγο για … χειροτονία Χρυσοστόμου «ως κερασάκι στην τούρτα», των λαθών και της αδιαφορίας της διοίκησης Δημητρίου σε βάρος των επιχειρήσεων του νομού. 

Ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε αναφέρει συγκεκριμένα, ότι: «από τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, εκ των οποίων τα 15 ανήκουν στην παράταξη του κ. Δημητρίου, τον κ. Χρυσοστόμου ψήφισαν τα… 13 μέλη(!), από τους οποίους οι 11 από την παράταξη του κ. Δημητρίου και 2 «αποστάτες» από την παράταξη του κ. Μήτση, ο οποίος δήλωσε ότι απέχει από την διαδικασία, κάτι που εξαρχής είχε κάνει και η παράταξη “Ισχυρό Επιμελητήριο”.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρης Γκίκας, με δήλωσή του αναφέρει ότι ο κ. Χρυσοστόμου δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και συμπληρώνει: «Πρόκειται για έναν πρόεδρο της μειοψηφίας, στον οποίο ως «Ισχυρό Επιμελητήριο» δεν πρόκειται να δώσουμε καμία πίστωση χρόνου. Θα σταθούμε δε απέναντι σε οποιαδήποτε απόφαση που κινείται σε βάρος των επιχειρήσεων του νομού Ιωαννίνων, για τα συμφέροντα των οποίων θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».