Πληθαίνουν οι απάτες που εξιχνιάζει η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο

on .

APATH THELEFONO

• Δεν έχουν τέλος οι πάσης φύσεως απάτες (κυρίως τηλεφωνικές και διαδικτυακές) που εξιχνιάζει σε καθημερινή σχεδόν βάση η ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο. Αυτές οι υποθέσεις πλέον έχουν γίνει ρουτίνα για τους αστυνομικούς, οι οποίοι το πηγαίνουν μέχρι τέλους, ακόμη κι αν χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός από την καταγγελία. Όπως και να’ χει, δεν αφήνουν κανένα περιστατικό στην τύχη του, ενώ συμβουλεύουν τους πολίτες να προχωρούν σε καταγγελία εάν πέσουν θύματα επιτήδειων, ακόμη κι αν οι ίδιοι πιστεύουν ότι η υπόθεσή τους δεν θα εξιχνιαστεί ποτέ. 

Δυο περιπτώσεις που έλαβαν χώρα στην Άρτα αποδεικνύουν τη συστηματική δουλειά της ΕΛ.ΑΣ., στόχος της οποίας είναι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες και με διάφορα προσχήματα τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά. 

- Δυο ημεδαπούς οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης, που έλαβε χώρα τον Γενάρη, ταυτοποίησε η Ασφάλεια Άρτας. Ειδικότερα, ηλικιωμένος δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που προφασίστηκε ότι είναι υπάλληλος του λογιστή του και με το πρόσχημα ότι δικαιούται επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας, τον έπεισε ότι απαιτείται να μεταβεί σε ΑΤΜ προκειμένου, με κωδικό που θα του παρείχε ο ίδιος, να προβεί στην ανάληψη του δικαιούμενου χρηματικού ποσού. Λόγω αδυναμίας του, μετέβη σε ΑΤΜ η κόρη του, η οποία, λαμβάνοντας κατάλληλη καθοδήγηση μέσω τηλεφώνου από τα παραπάνω άτομα, πραγματοποίησε εν αγνοία της μεταφορά συνολικού χρηματικού ποσού 10.000 ευρώ περίπου από τον τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα της σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων. 

- Το ίδιο Τμήμα εξιχνίασε και μια ακόμη απάτη που έλαβε χώρα σε βάρος κατοίκου στην Άρτα τον περασμένο Δεκέμβριο, σχηματίζοντας σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού. Ειδικότερα, πολίτης εντόπισε στο διαδίκτυο αγγελία που είχε αναρτήσει ο κατηγορούμενος για την πώληση μεταχειρισμένου κλαρκ και αφού επικοινώνησε μαζί του και συμφώνησε να το αγοράσει, κατέθεσε στο λογαριασμό του χρηματικό ποσό 500 ευρώ, χωρίς όμως να το παραλάβει ποτέ.

Μετέφερε παράτυπο μετανάστη

Στα άλλα νέα του αστυνομικού δελτίου, συνελήφθη προχθές στην Ηγουμενίτσα ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ημεδαπός, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επιπλέον ένας αλλοδαπός. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο αλλοδαπός είχε εισέλθει το πρωί της ίδιας ημέρας παράνομα στη χώρα μέσω των ελληνοαλβανικών συνόρων, ενώ τον είχε παραλάβει λίγο νωρίτερα από σημείο της πόλης της Ηγουμενίτσας ο ημεδαπός, προκειμένου να τον μεταφέρει έναντι αμοιβής στην Πρέβεζα. Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, καθώς και συνολικό χρηματικό ποσό 485 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Συνελήφθη για υπόθεση ναρκωτικών 

Στα Γιάννενα συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του προς έκτιση ποινής φυλάκισης 6 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και ακολούθως παραγγέλθηκε η φυλάκισή του σε κατάστημα κράτησης.