Πρόταση για πεζοπορικές διαδρομές από το Δήμο Β. Τζουμέρκων

on .

MONOPATIA BOREIWN TZOYMERKWN

• Πρόταση με τίτλο «Μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές Δήμου Βορείων Τζουμέρκων» κατέθεσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στην πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», που έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Εθνικής Ανάκαμψης.

Η πρόταση περιλαμβάνει την ανάδειξη, σηματοδότηση και ψηφιοποίηση μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 800.000 ευρώ, το μέγιστο που μπορεί να διεκδικήσει κάθε Δήμος με βάση την πρόσκληση.

«Πρόκειται για μια παρέμβαση κομβικής σημασίας, που θα αναδείξει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, τη δυνατότητα της πεζοπορικής περιήγησης, με σύγχρονο τρόπο, μέσα στην εκπληκτικής ομορφιάς φύση του τόπου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές, που πρόσθεσε ότι  «το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με κονδύλια του Δήμου, αναπτύχθηκαν μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές συνολικού μήκους 45 χιλιομέτρων».

Σύμφωνα με τον κ. Σεντελέ η πρόταση  που κατατέθηκε, είναι απολύτως ώριμη και το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΝ το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.